Destinul nu ţine de religie, doar de educaţie

0
0

Pentru mine Dumnezeu este energia Universului. Este forţa creatoare ce adună energia creaţiei în urma exploziilor stelare. Este armonia, este pacea, este binele, este însuşi echilibrul.

M-am născut în cultul ortodox, dar am îmbrăţişat ştiinţa, am urmărit cerul, evoluţia mea şi a vietăţilor cu care am interacţionat. Viaţa îmi e scurtă, dar a altor vietăţi e şi mai scurtă. Evoluţia însă nu se rezumă la 6000 de ani, nici la o eră geologică. Evoluţia începe cu un corp ceresc şi continuă chiar şi după moartea acestuia.

Iisus şi toţi învăţaţii laolaltă ne-au arătat calea, dar calea, indiferent de religia în care te naşti, este pur şi simplu bunătatea, altruismul şi echilibrul. Nu-ţi trebuie reguli pentru asta, nu-ţi trebuie duhovnici, nu-ţi trebuie religie, îţi trebuie doar educaţie şi gândire deschisă. Să ne rugăm pentru deschiderea minţilor celor ce trebuie să aibă grijă de noi şi de naţiunea noastră!

Regula este doar a bunului simţ. Cerul şi zeităţile te pot ajuta să acumulezi energii pozitive indiferent de religie sau numărul zilelor de post ţinute. Te poţi ruga lui Dumnezeu, lui Iisus, lui Ioan Botezătorul, Maicii Domnuluii, lui Budha, lui Shinto, lui Confucius, lui Allah sau altora. Dacă intrinsecul tău nu poate primi, te rogi degeaba. Factorii destinului îţi pot fi favorabili sau nefavorabili în funcţie de “picioruşele celulei stem a vieţii”. Dacă-s scurte, iar sufletul negru de ură, te poţi ruga la întregul Univers degeaba!

Se apropie Sfintele Sărbători de Paşte, iar oamenii de rând nu sunt cu nimic mai lipsiţi de griji. Preoţii în continuare acumulează, agricultorii trăiesc din pensii de 350 lei pe lună, iar antrepenorii sunt hărţuiţi de telefoanele de la bănci.

Plouă, iar Iisus se roagă pentru noi, în timp ce Putin tulbură apele la graniţe, Moldovenii riscă Transnistria, europenii joacă poker, finanţiştii urmăresc Bursa, iar noi ne afundăm în mocirlă sperând că politicienii vor înceta jocurile pentru putere.

Oamenii de rând urmăresc preţurile kilogramului de miel din piaţă, îşi numără bănuţii şi se roagă să le ajungă, în timp ce preoţii aşteaptă să-şi facă norma de lumânări. Lumină din lumină şi Dumnezeu Adevărat! “O ţară de păcătoşi se pare, oricâte lumânări ar cumpăra sau câte catedrale ar construi!”

Propun să facem un exerciţiu de rugă la templele budiste sau shintoiste. Tragem clopotele dorinţelor, ne rugăm pentru pacea sufletească şi a naţiunilor, plătim doar o monedă fără valoare în schimbul unui poem al destinului. Dacă zeităţile sunt de acord cu noi, ne vor iubi indiferent de sărbătoare ori religie!

Sărbători în pace!

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite