Decizie istorică luată de Adrian Curaj, Ministrul Educaţiei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
adrian curaj la slatina

Decizie istorică a Ministrului Educaţiei din România, excelenţa sa Adrian Curaj, după ce a fost luată hotărârea ca peste 450 de profesori din România să participe la încheierea anului şcolar din Republica Moldova. Mai mult, mii de tineri din al doilea stat românesc vor putea să viziteze România cu ajutorul instituţiilor de invăţământ.

Sute de şcoli au fost reabilitate de către statul român în Republica Moldova. Sute de autoturisme au fost cumpărate de statul român pentru ca micii români de dincolo de Prut să beneficieze de condiţii de transport gratuite şi decente. Mii de profesori din al doilea stat românesc au beneficiat de programe desfăşurate de către Ministerul Educaţiei din România. Zeci de mii de studenţi din Republica Moldova au avut şansa de a studia în România şi de a obţine diplome cu recunoaştere internaţională.

Dar parcă toate acestea nu sunt pline dacă legătura nu se face la nivel de profesor, adică la nivel de buni români. Astfel Ministerul Educaţiei, Adrian Curaj, a luat decizia istorică de a răspunde apelului lansat de P.U. Acţiunea 2012 şi prin care s-a solicitat ca în fiecare şcoală din Republica Moldova, cu ocazia încheierii anului şcolar(ultimul clopoţel), să fie prezent un reprezentat al unei şcoli din România.

Un gest istoric care are menirea de a lega oameni şi instituţii, de a realiza înfrăţiri între şcoli de pe cele două maluri de Prut.

Dar mai mult decât atât. Asociaţiile Unioniste au lansat un apel public pentru a obţine ajutorul în vederea asigurării spaţiilor de cazare pentru un program public şi prin care se vizează ca 100 000 de cetăţeni ai Republicii Moldova să viziteze România cel puţin trei zile în această vară.

La acest apel s-au alăturat instituţiile de învăţământ, inclusiv, dar mai ales cele din mediul universitar, care au pus la dispoziţie spaţiile de cazare din căminele proprii.

Iată că bunii români pot demonstra că dacă se doreşte şi instituţiile pot prinde mai mult curaj în deservirea a ceea ce numim interesul naţional.

P.S. Astăzi, în cadrul Adunării Rectorilor din România şi care a avut loc la Braşov, Universităţile şi-au asumat individual să sprijine acest proiect.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite