Cronică de film: Mahmurii se trezesc

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, dar şi John Goodman sau Heather Graham sunt vedetele ultimei părţi a trilogiei „Marea mahmureală“

Producătorii francizei comice de succes „Marea mahmureală“ /„The Hangover“ ne asigură că filmul de faţă este „finalul epic al trilogiei“. Mai mult, sloganul filmului nu este altul decât „Sfârşit.“, şi atâta tot. Parcă regizorul Todd Phillips şi aghiotanţii săi vor să răspundă din vreme acuzaţiei că succesul unei comedii independente de-acum câţiva ani, din 2009, i-a transformat în „exploatatorii“ unei francize interminabile.

Schimbare de concept

Deocamdată, scenariştii de la „Marea mahmureală“ reîmprospătează franciza cu vedete, pentru a mai contrasta cu protagoniştii obosiţi. Astfel, în acest film, apar John Goodman, în rolul unui mafiot haios, şi Heather Graham, în rolul unei ex-prostituate din Las Vegas (personaj adus, de fapt, din primul film al seriei, cel din 2009). În plus, boxerul Mike Tyson, cunoscut mai mult pentru problemele sale cu legea, apare în propriul său rol.

Conceptul comediei e schimbat. Nu vom mai asista la interminabile chestii „de băieţi“, tipice pentru petrecerile burlacilor: droguri, alcool, sex, prostituate, totul pe un ton cât mai vulgar şi obscen. Nu, de data aceasta, cei trei (pentru că al patrulea, Doug, rămâne ostatic al fiorosului mafiot pe tot parcursul acţiunii) devin eroii unei povestiri poliţiste. Desigur, cu permanente accente comice, cât mai vulgare şi de prost-gust.

Poante răsuflate

Astfel, Phil, Stu şi Alan trebuie să recupereze aurul fiorosului mafiot Marshall (rol care îi revine veteranului John Goodman). Acesta a fost furat şi ascuns de chinezul Leslie Chow, personaj construit haios pentru spectatorul mediu şi cu o mare abilitate de a-i trage pe sfoară pe ceilalţi. Aventura recuperării aurului şi a urmăririi lui Chow îi va purta pe eroi în Mexic şi de acolo, din nou, în lucitorul Las Vegas. E ciudat cum un scenariu atât de subţire şi cu poante atât de răsuflate provoacă hohote absolut sincere de râs spectatorilor. 

Marea mahmureală 3 / The Hangover Part III (SUA, 2013)

Regia: Todd Phillips

Cu: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis

Rulează la: Hollywood Multiplex, Bucureşti Mall

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite