Concurs de eseuri dedicat Zilei Limbii Române - „România din biblioteca mea”

0
0
concurs

Pentru a celebra Ziua Limbii Române, Asociaţia Identitate Culturală Contemporană şi platforma digitală haisalut.ro organizează concursul de eseuri cu tema „România din biblioteca mea”, care îşi propune să stimuleze cei mai talentaţi elevi din Ucraina să scrie despre România şi să îi premieze, pe zece dintre aceştia, cu câte o tabletă.

Cartea este un simbol al tradiţiei şi continuităţii naţionale, un fundament universal al cunoaşterii, învăţării şi înţelepciunii, care trebuie protejat într-o lume care obişnuieşte să se auto-devoreze.

România din biblioteca mea” reprezintă şi modalitatea prin care copiii din afara României ţin legătura cu patria lor istorică, apropiindu-se prin lectură de ea, înlocuind prin intermediul lecturii şi cărţilor depărtarea fizică de România. Biblioteca este, totodată, şi un patrimoniu cultural al familiei, constituit din cărţile cumpărate în timp de către părinţii şi bunicii lor români. Copiii care compun eseuri obişnuiesc să citească. Vor descrie, astfel, România pe care o cunosc prioritar din cărţile în limba română aflate în biblioteca lor.

Scopul acestui concurs de eseuri este de a promova şi a consolida importanţa limbii române ca fundament al identităţii culturale româneşti.

REGULAMENTUL CONCURSULUI
Încurajăm copiii şi tinerii cu vârsta maximă de 18 ani să trimită un eseu, pe tema „România din Biblioteca mea”, care să respecte următoarele norme de tehnoredactare:

• Dimensiunea eseului: între 1-3 pagini;
• Format: A4;
• Font Times New Roman, dimensiunea 12;,
• Spaţiere între rânduri de 1.5 puncte;
• Utilizarea diacriticelor româneşti este obligatorie.

Eseul trebuie trimis pe adresa de email office@haisalut.ro. Recomandăm ca eseul compus să fie original şi creativ, să aibă un titlul relevant pentru tema propusă, să conţină introducere, cuprins şi încheiere şi să respecte normele de ortografie şi punctuaţie. Alături de eseu, participanţii trebuie să trimită pe aceeaşi adresă de email şi declaraţia cu privire la prelucrarea şi transmiterea datelor cu caracter personal, completată şi semnată. Modelul de declaraţie poate fi regăsit la ANEXA 1 a prezentului regulament.

PREMII
În cadrul concursului „România din biblioteca mea” se acordă două categorii de premii, detaliate mai jos:

• Premiul „Cel mai bun eseu” – se acordă celor mai bune cinci eseuri, stabilite în baza evaluării unei comisii mixte, formată din profesori de limba română şi membri ai Asociaţiei Identitate Culturală Contemporană din Bucureşti şi ai platformei haisalut.ro.
• Premiul „Cel mai popular eseu” – se acordă celor mai populare cinci eseuri, care reuşesc să strângă cele mai multe aprecieri pe pagina de Facebook a platformei haisalut.ro
(https://www.facebook.com/haisalut.ro/).

OBSERVAŢII:
- Toate eseurile primite vor fi evaluate iniţial de o comisie mixtă, alcătuită din profesori de limba română şi membri ai Asociaţiei Identitate Culturală Contemporană din Bucureşti şi ai platformei haisalut.ro, pentru verificarea criteriilor de eligibilitate menţionate în prezentul regulament.
- Toate eseurile care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, în urma evaluării comisiei, vor fi publicate pe platforma haisalut.ro şi distribuite pe pagina de Facebook a platformei haisalut.ro.
- Orice tentativă de fraudare a aprecierilor primite pe Facebook se sancţionează cu descalificarea din concurs a participantului. Prin tentativă de fraudare, se înţelege cumpărarea de like-uri pe Facebook, generarea de aprecieri prin utilizarea de conturi false etc.
- În cazul punctajelor egale, se consideră câştigătoare toate eseurile aflate în această situaţie.

Alături de eseul pe care îl înscrie în concurs, concurentul va anexa şi declaraţia cu privire la prelucrarea şi transmiterea datelor cu caracter personal, semnată, în format scanat. Modelul de declaraţie poate fi regăsit la ANEXA 1 a prezentului regulament.

CALENDARUL CONCURSULUI
25 iulie – 23 august 2020, ora 23:59: perioada în care concurenţii pot transmite eseurile şi declaraţia cu privire la prelucrarea şi transmiterea datelor cu caracter personal, pe adresa de e-mail office@haisalut.ro;

25 august 2020: publicarea eseurilor care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pe platforma haisalut.ro şi distribuirea acestora pe pagina de Facebook a platformei;

25 – 30 august 2020: perioada în care se pot vota eseurile favorite dintre cele înscrise în concurs, printr-un LIKE, pe pagina de Facebook a haisalut.ro, pentru Premiul „Cel mai popular eseu”;

31 august 2020, ora 10.00: anunţarea câştigătorilor pentru cele două categorii: „Cel mai bun eseu” şi „Cel mai popular eseu”.

Concursul este organizat cu sprijinul Centrului Media BucPress din Cernăuţi, Consiliul Naţional al Românilor din Ucraina şi Centrul de Informare al României din Ismail.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite