Cine îl sprijină pe Iurie Levcic, din Cernăuţi?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul bărbat, din dreapta imaginii, este Iurie Levcic, preşedintele Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi
Primul bărbat, din dreapta imaginii, este Iurie Levcic, preşedintele Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi

La o întâlnire recentă, a noii conduceri a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, în frunte cu Doru Dinu Glăvan, cu jurnalişti ce trăiesc peste hotare, dar au rămas loiali Patriei Limbii Române, a avut o alocuţiune electrizantă, ce merita a fi auzită şi în  Parlamentul României, europeanul Iurie Levcic, care militează pentru menţinerea tradiţiilor românilor, din Bucovina de Nord, devenită parte a Ucrainei, după decesul URSS.

Iurie Levcic este un conaţional care arde pentru o idee.

Cea a exprimării libere în limba maternă.

Nu oricum.

Ci în forme şi la evenimente artistice unde generaţia următoare contează în ecuaţia menţinerii demnităţii naţionale. 

La Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi este secondat, în ofensivele sale spirituale, de Gheorghe Stratulat, Natalia Andrieş, Mihaela Lupu, Sergiu Nicorici, Georgeta Niscoromni, Antonio Moisei, Elena Purici.

Numai că acolo, pe plaiul bucovinean şi azi înstrăinat, tocmai din cauza lipsei de fonduri, pentru realizarea Festivalului Internaţional "În grădina cu flori  multe", ediţia a IX-a, s-a recurs la... soluţia derulării acestuia în cadrul Zilelor Culturii Tradiţionale Române, la Cernăuţi, programate pentru 21-24 noiembrie 2013. 

image

Până atunci, pariul lui Iurie Levcic cu viitorul imediat este organizarea Festivalului „VISE PRINTRE STELE”, un concurs internaţional de interpretare vocală şi instrumentală, ediţia a VI-a, ce va avea loc la Cernăuţi, între 18 şi 20 octombrie 2013. 

image

Un festival la care pot participa copii, juniori şi tineri de la 6 până la 21 de ani, de orice etnie, inclusiv copii cu dezabilităţi. Competiţia derulându-se pe trei categorii de vârstă: 1) 6 – 11 ani; 2) 12 – 16 ani; 3) 17 – 21 ani. 

image

Condiţiile complete de înscriere la preselecţie pot fi citite dacă daţi click aici. Perioada de înscriere încheindu-se la 5 octombrie.

image

Fiecare dintre cele trei categorii de vârstă va beneficia de tradiţionalele premii I,II şi III, plus două menţiuni.

Premii speciale?

image

Aici pot contribui parteneri media din România, organizaţii non-guvernamentale şi sponsori loiali Patriei Limbii Române.

Marele premiu STEAUA DE VIS se va acorda unui singur concurent.

Dar acest festival va fi cu adevărat strălucitor dacă Iurie Levcic va simţi sprijinul dezinteresat, dar generos, al conaţionalilor din România, îndeosebi al celor capabili să acţioneze adecvat, pentru a răsplăti, cu lauri meritaţi, pe cei care visează, cântă şi iubesc în limba română.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite