Ce înțelege poporul din spusele și comportamentul mai marilor țării

0
0
Publicat:

Într-o perioadă de timp în care în România și în proximitatea acesteia se întâmplă în permanență, lucruri deosebit de importante, de viață și de moarte, instituțiile vitale ale statului, mai marii acestei țări, aleși sau numiți politic, au reacții diverse!

Confuze, neconvingătoare, toxice!

Prin vorbele, comportamentul și faptele lor care ar trebui să le caracterizeze activitatea și să ne arate cum își îndeplinesc atribuțiile în importantele funcții de oameni de stat, conducători de țară, aceștia dovedesc poporului, cetățenilor, opiniei publice în general o atitudine tipică politicienilor care au condus și conduc țara, în ultimii 32 de ani!

Țara moare, dar nu se predă!

Incompetență, iresponsabilitate, lipsă de preocupare și interes față de problemele oamenilor, societății și țări, incapacitate crasă de a-și îndeplini atribuțiile consfințite prin lege, dar mai ales o atitudine de batjocură permanentă și de dispreț față de cetățenii acestei țări!

Vorbele, comportamentul și faptele mai marilor țării crează o stare de confuzie generală, de nesiguranță, de revoltă, de confuzie, de tot ceea ce este mai rău, în special atunci când oamenii au nevoie mai mare de certitudini, de siguranță, de stabilitate, de lucruri și mesaje pozitive din partea celor aflați în fruntea bucatelor și a statului român.

Efectele, consecințele respectivilor șefi de țară temporari, sunt dezastruoase și transmit exact ceea ce înseamnă de fapt-o bulibășeală permanentă a clasei politice actuale-o stare de fapt, o stare de spirit extrem de rele și de nocive pentru cetățenii de rând, bulversați de cea ce se întâmplă rău de ani de zile încoace!

Avem de-a face cu o bulibășeală la nivel înalt!

România este bolnavă grav, aproape incurabil dacă ne gândim că de peste trei decenii starea ei se agravează continuu.

De la cap se-mpute treaba în țara noastră, ca la pește, dar mult mai grav pentru că aici este vorba de oameni și de țară nu de animale!

Ce să mai înțeleagă bietul, tolerantul, naivul popor român din ceea ce se întâmplă în permanență, cu oamenii, cu țara și cu boșii de partid și de stat?

Cum să reacționeze cetățenii, oamenii de bună credință la toate aceste dezastre și cataclisme care vin în permanență peste noi și care ne bagă în ceață pe toți?

Dezastre soldate în primul rând cu pierderi de vieți omenești, care nu s-ar întâmpla fără concursul multora dintre cei aleși și puși să conducă principalele instituții ale statului român!

Care-i starea de spirit a românilor după ultima mare bulibășeală făcută cu surle și trâmbițe după situația îngrijorătoare de la granița cu Ucraina, în Delta Dunării, acolo unde războiul este în plină desfășurare?

Ce să înțeleagă, ce să facă locuitorii din deltă afectați în permanență de războiul de peste Dunăre, care ar putea oricând ajunge peste ei?

Ce să creadă acești oameni din declarațiile, comportamentul și faptele mai marilor de la București, pe care nu-i duce capul decât să le dea asigurări că nu se întâmplă nimic și că nu există lucrurile pe care oamenii locului le văd cu ochii lor și le trăiesc în ultimul timp?

Să-i creadă pe politicienii rupți de realitate sau să-și facă griji pentru viața lor și a familiilor lor?

Să-l creadă pe președintele țării, care acum câtva timp s-a plimbat cu ”prima doamnă” ca turiști prin deltă, dar nu a catadicsit să se intereseze de realitatea îngrijorătoare de la granița cu Ucraina?

Bulibășeala politică la vârf scoate și mai mult în evidență incompetența, iresponsabilitatea și prostia conducătorilor într-o perioadă când aceștia ar trebui să  dovedească și transmită contrariul!

Conducătorii ar trebui să dea dovadă de responsabilitate, de competență, de  a face lucruri pozitive și a transmite oamenilor mesaje care să-i liniștească pe aceștia, să-i facă să se simtă în siguranță!

Dar nu se întâmplă astfel de minuni!

Dimpotrivă, amenințările de tot felul, nesiguranța, pericolele, nenorocirile și dezastrele sunt din ce în ce mai numeroase, la ordinea zilei și a nopții!

În permanență, cetățenii află despre instituții importante ale statului care în loc să-și îndeplinească atribuțiile au devenit, sunt parte, complice ale unor nenorociri care nu ar trebui să se întâmple!

Atmosfera de instabilitate, de nesiguranță, de pericol este întreținută în permanență, propagată și întețită nu doar de prostia, incompetența și corupția mai marilor țării, ci și de o parte a mediei care manipulează, care îndoctrinează, dezinformează și răspândește știrile false, cu intenție sau fără intenție!

Românii sunt în permanență supuși unor bambardamente cu informații false, care produc mai mult rău decât modul în care liderii politici pe care și i-au ales conduc această țară!

De acest război atipic nu pot fi feriți și apărați de nicio ”umbrelă NATO„, de nicio garanție de securitate, de nicio instituție a statului sau de aiurea!

Nimeni din altă parte nu ne poate apăra de ”orcii” noștri de acasă!

Doar noi singuri putem face acest lucru, dar...

Starea de spirit, de confuzie, de îngrijorare, pericolele și dezastrele din țara noastră sunt o realitate la ordinea zilei!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite