Când vom scăpa de PSD?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Liviu Dragnea FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Când vom scăpa de adunătura asta de ticăloşi condusă de Liviu Dragnea? Când? Pentru că zilele se duc, una după alta, infectate cu tot felul de scandaluri specifice mahalalei. Şi lumea românească se scufundă adânc, în mocirlă.

Pentru unii mocirla în care ne-a adus PSD este bună: au crescut salariile la bugetari. Asta urmăreşte PSD: să cumpere voturi. Dragnea ţi-a crescut leafa, votezi cu PSD! Dragnea ţi-a crescut pensia, votezi cu PSD! Dragnea a dat vouchere, votezi cu PSD! Dragnea ţi-a dat o slujbă de bugetar, votezi cu PSD! Socoteala e simplă: Dragnea ţi-a dat, Dragnea te-a cumpărat pentru următoarele alegeri, cu aceeaşi gaşcă de ticăloşi. Nu-i cam puţin? Doar banii contează? Ce altceva mai putem auzi de la oamenii de nimic ai lui Dragnea? Nişte abureli legate de bani. Pentru că dacă n-ai bani să supravieţuieşti în România eşti prost. Dacă ai o leafă de supravieţuire eşti fericit.

Mai toate ştirile legate de activităţile miniştrilor sunt, în fapt, nişte fraze la timpul viitor: „se va face“, „se va realiza“, „se va inaugura...“, „se are în vedere...“, „se estimează“, „se vor introduce“, „se va construi“, „se va analiza...“. Faptele concrete lipsesc. Pentru că partidul nu e în stare de fapte. Şi atunci se recurge la vrăjeli de tipul „se va face“. Când se va face? Nu contează! Important este că guvernul este „preocupat de situaţie“ şi cetăţenii au fost aburiţi. Singurele faptele concrete sunt legate de felul cum Dragnea încearcă să scape de puşcărie. Care-i preţul plătit ca Dragnea să scape? Uriaş. Dar câţi bani vor face secvenţele de televiziune cu Dragnea pus în cătuşe şi dus cu duba la puşcărie? Toţi banii.

Socoteala e simplă: Dragnea ţi-a dat, Dragnea te-a cumpărat, ca la supermarket!

PSD va câştiga următoarele alegeri parlamentare cu aceleaşi abureli. Cu siguranţă, la sate şi în micile oraşe, PSD va fura la greu voturile la urne, n-o să-l deranjeze nimeni, nici ONG-urile şi nici DNA. Cred că vom trăi mulţi ani de-acum înainte cu PSD la conducerea României. Într-o lume bolnavă ca a noastră, chiar nici nu mai contează cât de infect este PSD. Important este că graniţele sunt libere şi românii vor profita din plin.

PSD are banii României şi Dragnea va continua să-i împartă. Manipularea va fi în continuare principala activitate a partidului, ajutat şi de slugile din televiziuni. Electoratul îşi va vinde voturile şi va continua să trăiască în minciună. Ca să-i fie bine. Dar ce lipseşte din această afacere este încrederea. O valoarea necunoscută pentru gaşca PSD-istă. Cei cumpăraţi n-au încredere în cei care le-au dat, iar aceste siniştrii din PSD n-au niciun strop de încredere în poporul cumpărat. Totul este o tranzacţie ipocrită. În absenţa acestei valori fundamentale într-o construcţie – încrederea – societatea românească va continua să scufunde în mocirla instaurată de PSD ca normă de viaţă. Când un alt partid va furniza încredere prin tot ce va face, încredere dăruită, nu vrăjeli electorale!, atunci vom scăpa de PSD.

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite