Amenajări de primăvară. Sfaturi simple de decorare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sfârşit a venit primăvara! Natura renaşte, iar corpul ne este mai plin de energie mai mult ca niciodată. Dacă sunteţi pasionaţi de bricolat şi de home decor, atunci folosiţi-vă tonusul pentru a revitaliza şi ambientul propriei locuinţe. Nu este necesar să faceţi mari eforturi şi nici investiţii substanţiale.

Flori, multe flori!

Primul lucru şi cel mai important pe care trebuie să îl faceţi este să mergeţi în piaţă şi să cumpăraţi flori. Tarabele sunt pline în această perioadă de zambile, ghiocei, frezii şi lalele. Mirosul lor va împrospăta rapid aerul din orice încăpere. Cu circa 20-30 de lei puteţi cumpăra un buchet de flori colorate, care să anime pe loc masa de dining sau micuţul birou de acasă.

Dacă vă place să grădinăriţi, este vremea să plantaţi bulbi proaspeţi în jardinierele de la balcon sau să umpleţi pervazurile geamurilor cu flori de primăvară. Vă vor bucura privirea de fiecare dată când veţi privi pe fereastră razele calde ale soarelui.

După trei paragrafe, putem trage deja o primă concluzie: primăvara înseamnă culoare, prospeţime şi mirosuri îmbătătoare. În ton cu ele trebuie să decoram toate încăperile locuinţei. Astfel, câteva perne decorative învelite în huse cu texturi uşoare vor dau un aer lejer canapelei, eliberând-o de iarna friguroasă, când a stat mai mult acoperită de blănuri şi pături groase. În dormitoare, cuverturile din in sunt şi ele binevenite.

Texturile organice sunt perfecte pentru un decor de primăvară!

La capitolul ţesături optaţi pentru tonuri de sezon, precum roz, verde, fistic, bleu sau lila. De altfel, o nuanţă mai intensă de lila - radiant orchid - este culoarea anului 2014. Despre acest subiect puteţi citi mai multe aici.

Primăvară nu vă feriţi de imprimeurile florale! Mai mult decât oricând ele îşi găsesc locul în designul casei noastre. La fel şi coşurile împletite sau mobilierul din ratan. Chiar dacă locuiţi la bloc şi nu aveţi o terasă prea mare, încercaţi să strecuraţi într-un colţ un fotoliu din nuiele ori bambus. Cafeaua va avea alt gust, iar lectura va fi mult mai plăcută.

Spor la bricolat şi primăvară minunată!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite