Ambasadorul României la Chişinău merge la o televiziune aservită ruşilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Lazurcă a ales să meargă la o televiziune filo-rusă pentru a-şi explica eşecurile din mandat
Marius Lazurcă a ales să meargă la o televiziune filo-rusă pentru a-şi explica eşecurile din mandat

Atitudinea ambasadorului român la Chişinău continuă să ne uimească. După ce a fost acuzat că prin gesturile sale trădează interesul naţional, în această seară el va merge la un post TV care emite majoritar în limba rusă pentru a oferi explicaţii românilor.

Ca şi cum acuzele pe care le-a primit nu sunt suficiente, ambasadorul român la Chişinău, domnul Marius Lazurcă, va merge la ora 21:00, la postul de televiziune TV7, post care aparţine fiului lui Petru Lucinschi, respectiv Kiril Lucinschi (a se vedea ce scrie bloggerul Dragoş Galbur - unul din cei mai cunoscuţi bloggeri din Republica Moldova).

Dacă unele televiziuni din Republica Moldova retransmit posturi TV din România, ambasadorul României la Chişinău ne va oferi explicaţii la un post TV care retransmite postul rusesc NTV ntv.ru/, post care reflectă, prin prezenţa sa, poziţia constantă pe care autorităţile ruseşti o au nu doar faţă de România, ci faţă de întreaga lume occidentală. Vă rog numai să daţi un translate pe Google ca să vă faceţi o mică părere despre acest post TV rusesc.

Comunitatea românească din Republica Moldova consideră nu doar că Lucinschi este filo-rus, el este considerat chiar omul ruşilor. Dacă ambasadorul nu ştie asta atunci este foarte grav, cu atât mai mult cu cât el ar trebui să deţină astfel de informaţii. Din nou, vă las să daţi un search pe Google pentru a vă convinge singuri.

Sunt cam direct în exprimare şi poate prea simplist, dar sunt stupefiat de ce face diplomaţia română la Chişinău. Fie ambasadorul ştie acest lucru şi atunci e grav, fie nu ştie şi este la fel de grav. Aş fi preferat ca astfel de explicaţii să fie date la Pro TV sau la o altă televiziune care retransmite din România şi care nu are în spate astfel de suspiciuni. De ce nu s-a dus domnul ambasador la Vocea Basarabiei dacă simţea nevoie să îşi exprime punctul de vedere şi poate ar fi căpătat mai multă credibilitate în faţa românilor de dincolo de Prut.

Dacă aşa înţeleg toţi ambasadorii Români să reprezinte ţara, şi dacă aşa înţelege Ministerul Român de Externe că se face politică externă (aici mă refer la raportarea faţă de Rusia), atunci nu e nici o mirare că dincolo de Prut sunt prizonieri trei milioane de români.

P.S. Pe front e nevoie de generali şi nu de preoţi. Nu contest calităţile domnului ambasador, care ar fi foarte utile în alte state ale lumii, dar nu în Republica Moldova, unde e nevoie de o abordare diferită.

   

Vă doresc vizionare plăcută pe tv7.md începând cu ora 21.00 .

Mai jos puteţi vedea cam cum arată programul zilnic al acestui post, concluziile să le tragă cititorii.

Atrag atenţia că noi nu dorim realizarea unei dezbateri pe această temă mai ales că ea nu este în favoarea României, dar este nevoie să intervenim atunci când există derapaje. Avem speranţa că se va face o soluţionare rapidă, deoarece nemulţumirile românilor de dincolo de Prut există de mult timp.

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite