Am intrat în anul maimuţelor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2012 a început cu o dezordine publică teribilă. România devine o junglă în care fac legea tot felul de maimuțe. Poliţia Română seamănă tot mai mult cu un stol de papagali incapabili să mai impună vreun control.

Scandalul dintre gorilele din Bărbuleşti demonstrează, din nou, că pe plan local Poliţia este o adunătură de figuranţi care mimează aplicarea legii. Clanurile ţigănești s-au împuşcat pe uliță, deşi nimeni nu are permis de port-armă în localitate. Nu este primul scandal armat din acest an. În ciuda evidenței, Poliţia Ialomiţa nu a mişcat un deget pentru a dezarma maimuţele.

Abia acum descoperă
, cu seninătate, şefii Poliţiei Judeţene Ialomiţa, că au o mare problemă de ordine publică în ogradă. S-a întâmplat recent la Giurgiu, acum câteva luni în Timiş, la Deta, şi se va mai întâmpla cât timp sunt ţinuţi pe funcţii de conducere, la inspectoratele judeţene, poliţişti incompetenţi sau corupţi.

Nu doar Poliţia Română expune incompetenţă crasă în astfel de situaţii. Războaiele în stradă între grupuri mafiote şi găşti de infractori trădează lipsa de autoritate și profesionalism a întregului sistem judiciar, de la procurorii DIICOT, până la judecătorii care fac scăpaţi infractorii periculoşi.

Clanurile din Bărbuleşti ajungeau stat în stat, cu armată medievală proprie, fără aportul procurorilor și judecătorilor locali?

La malul Mării Negre, în Mamaia, o beizadea şi-a găsit moartea într-un bolid de lux. Numai norocul a făcut ca în calea maşinii scăpate de sub control să nu fie oameni nevinovaţi. Credeţi că cimpanzeul cu Porsche era un şofer normal, care a suferit un episod de nebunie temporară? Sau este, mai degrabă, produsul corupţiei și prostiei din Poliţia Rutieră Constanţa?

Au avut un dement pe roţi în ogradă şi nu ştiau de el? Sau nu erau capabili să-l scoată din circulaţie până când se potolește? Este corupţie sau incompetenţă?

În Severin, altă beizadea, plodul şefului de vamă de la Porţile de Fier, a luat puşca de vânătoare din dulap şi s-a apucat să se maimuţărească trăgând cu ea, la întâmplare, după trecători. Câtă lipsă de respect pentru lege şi bun-simţ trebuie să fie în casa acestui angajat al statului, dacă fiul lui a considerat că e distractiv să facă aşa ceva?

Cât de coruptă e Poliția Mehedinţi, dacă maimuţoiul unui vameș a ajuns să targă fără teamă cu puşca pe stradă?
Vă imaginaţi că făcea asta dacă nu ştia că „tătitcul" e prieten cu mahării din Poliţie? La Severin legăturile acestea sunt foarte puternice, pe filiera contrabandei peste Dunăre.

Mai există vreun judeţ
în care să nu găsim astfel de exemple? Tabolul general este de speriat pentru românii care nu posedă pistol, sabie, ceafă lată şi pile la Poliţie, Parchet sau Judecătorie. Statul a scăpat de sub control ordinea publică şi în vârful piramidei incompetenţelor stă ministrul de resort.

Într-o țară cu politicieni decenţi, așa o debandadă determina fără echivoc demisia şefului Poliţiei naţionale dar şi a ministrului Administraţiei şi Internelor. Din păcate pentru noi, nu trăim într-o ţară cu politcieni decenţi.

Trăim într-o ţară
intrată în zodia şi sub controlul maimuţelor. Într-o astfel de ţară, cum poate arăta viitorul nostru?

Mălin Bot este redactor-șef adevarul.ro

Citeşte alte comentarii:

De ce nu ne pasă de România?

Vrăjitoare infractoare

Săracii țigani bogați

Atrocităţi comise în numele lui Dumnezeu

România mea şi România lor

Citeşte alte opinii de blogul jurnalistului Malin Bot:

Ipocriții

Ungurii ne servesc o lecţie

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală

Citeşte alte opinii pe platformaideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite