Alo? Victor Ponta? Pune tablourile generalilor la locul lor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu milă, evident creştinească, am citit ce scrie un anonim, simpatizant vizibil al prezidenţiabilului Ponta, pe un areal electronic supus ochilor albaştri. Miştoul infantil, al postacului de serviciu pe ministerul care a dorit să se afirme, în ochii lui Victor Victoraş, cu ameţirea naivilor, pornea de la faptul că am semnalat, onest şi obiectiv, având confirmarea verbală a actualului şef al organismului militar românesc, o mârşăvie.

O numesc şi azi mârşăvia cetăţeanului, încă premier, nu se ştie dacă şi viitor preşedinte, de a da jos, de pe peretele din dreapta biroului şefului Statului Major General, tablourile şefilor acestei structuri, de la origini până în prezent, atunci când, citez din papagalul stăpânirii actuale:

“De exemplu premierul Victor Ponta, acest premier fluşturatic care zâmbeşte mereu, numit şi ”Micul Titulescu” şi-a instalat biroul la Ministerul Apărării. El a văzut pe holul respectivei instituţii galeria de portrete ale foştilor şefi ai Marelui Stat Major al Armate Române şi în loc să rămână împietrit de admiraţie, aşa cum se cuvine să fie orice român când vede poza unui şef al Armatei, a rostit scurt către generali: ”Daţi jos de pe pereţi, domnilor, porcăria asta! Să nu mai văd aşa ceva aici! Duceţi astea la muzeu”. Dar ce-a făcut premierul Ponta rostind aceste cuvinte? El a comis un sacrilegiu! A profanat altarul sacru al militarilor români!”

Ce crede un postac de serviciu, de la menestrelul albastru – unde erau tăcuţii de ieri, afaceriştii de azi - al lui monsieur Oprea, sau cel kaki, unde mai sunt găsibili şi prea supuşi ai aceluiaşi general, cel avansat din milă, din păcate, tot creştinească, de cel mai popular general postdecembrist, Mihail Popescu, nu valorează nici cât 1 ban românesc.

Mentalitatea însă devoalată de rândurile de mai sus ţine de viziunea estică, care ieri, ca şi azi, îşi bate joc de apartenenţa României la NATO, de Parteneriatul Strategic, cu SUA, de cei cu convingeri euroatlantice.

Acelaşi comentator băşcălios invoca ironic onestitatea cu care indic sursa informaţiilor mele, pentru simplul motiv că îmi respect deprinderile de jurnalist:

”La ceas de seară am vorbit la telefon cu doi şefi ai Statului Major…”

În imbecilitatea celui care a dat ordin să fie postată această porcărie nu mai contează că interlocutorii mei abia atunci au putut comunica decesul unui venerabil general al Armatei Române.

Nu Roşii, deci nu al Federaţiei Ruse.

Nici al Armatei Roşii a Republicii Populare Chineze, unde s-au tot dus, în delegaţii succesive, pesedeii de la diferite niveluri, pe care deja le ştiţi şi nu le mai invoc.

Miza acestui atac vizând subliminalul naivilor este cu tâlc.

Adică…

… de câte ori cineva scrie pe internet numele celui calomniat apare şi mizeria intitulată

ÎN CĂUTAREA NOTORIETĂŢII PIERDUTE SAU CUM A DESCOPERIT

COLONELUL-PENSIONAR ION PETRESCU CĂ PREMIERUL PONTA

A COMIS UN GRAV ATENTAT LA IMAGINEA ARMATEI.

Păi cum altfel?

Premierul Ponta, în armata turcă era dat afară, pe uşa ministerului de resort, de generali cu demnitate, în minutele următoare deciziei antinaţionale pe care a luat-o aidoma unui ministru al apărării, ştie el care, deoarece cum a venit la conducerea organismului militar cum a pesederizat corpul de generali.

Vreau să văd cum îşi va ascunde serviciul secret cu pricina website-urile de doi bani, după alegerile prezidenţiale, indiferent cine le va câştiga, când se va face...

...nu numărătoarea voturilor, ci a conservelor KGB-iste.

Cele din structuri plătite din banul public, ca să servească cetăţeanul, nu să îl dezinformeze, mintă şi ponegrească, din raţiuni de îngustimi spirituale şi lipsă de convingeri euroatlantice.

Va avea DNA-ul front de lucru şi în următorii patru ani, cu anchetaţi deloc profani.

Rândurile de mai sus nu sunt o replică, ci un avertisment.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite