Alertă de caniculă politică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diverşi specialişti ne explică doct ce se întâmplă, de ce şi la ce să ne aşteptăm în această vară a extremelor. Şi capetele politicienilor au început să ia foc. Această fierbinţeală de vară i-a cuprins şi pe marii noştri bărbaţi de partid şi de stat, care, ca de obicei văd lucrurile altfel decât cetăţenii de rând şi evident, le văd în roz. Un roz bon-bon altoit pe interesele lor şi ale culorilor politice din partidele fiecăruia dintre ei.

Căldură mare, frăţicilor!

După ploi şi inundaţii, după ce a trecut o lună de vară, iată că a început să se instaleze canicula inevitabilă în frumoasa şi jefuita noastră ţară. Se înroşesc zonele geografice afectate la nivel naţional, iar aerul devine aproape irespirabil în special în zonele urbane, unde s-au încins betoanele, se topeşte asfaltul sub asaltul multelor grade ale termometrelor.

Diverşi specialişti ne explică doct ce se întâmplă, de ce şi la ce să ne aşteptăm în această vară a extremelor. Şi nu-i de bine, dacă-i asculţi!

Şi capetele politicienilor au început să ia foc. Această fierbinţeală de vară i-a cuprins şi pe marii noştri bărbaţi de partid şi de stat, care, ca de obicei văd lucrurile altfel decât cetăţenii de rând şi evident, le văd în roz. Un fel de roz bon-bon altoit pe interesele lor şi pe cele ale culorilor politice din partidele fiecăruia dintre ei.

În timp ce poporul resimte acut efectele scumpirii vieţii, ale traiului de zi cu zi, creşteri de preţuri trecute, prezente şi viitoare, domnul prim ministru Florin Câţu tocmai constata, cu seninătate, că avem cele mai ieftine alimente din Europa, din lume, din univers!!! Dacă ne uităm cum unii legumicultori şi aruncă producţia de castraveţi din cauza faptului că nu au preţ şi nu-şi recuperează nici măcar banii investiţi, am putea spune nu doar că avem alimente ieftine, ci şi nepreţuite! Impresie falsă!

Revenind la declaraţiile premierului României, poate are dreptate! Dacă preţurile alimentelor se raportează la salariile şi veniturile domniei sale şi ale multora dintre colegii săi politicieni. Dar când aceste preţuri se raportează la veniturile alegătorilor, poporului, norodului, la salariul minim pe economie, realitatea este cu totul alta pentru majoritatea românilor.

Mai mult, domnul şef al Executivului ne luminează ca pe proşti, explicându-ne că cererea tot mai mare, consumul în creştere duce la ridicarea preţurilor. Consecinţe ale economiei de piaţă, de! Poate prim ministrul Câţu a intrat deja în vacanţă şi este tot mai relaxat, cu gândul la Vama Veche, dar nu este chiar aşa, dacă ne gândim că domnia sa visează la obţinerea preşedinţiei Partidului Naţional Liberal.

Pe de altă parte, marele partid la guvernare a suferit o importantă lovitură de imagine în această vară, care sigur nu este din cauza ploilor, inundaţiilor, caniculei, ci chiar din cauza corupţiei. Poate şi din cauza inflexibilităţii ”câinelui” userist/plusist de la Transporturi, Cătălin Drulă! Al dracu Drulă ăsta, cum mai muşcă el la temelia coaliţiei la guvernare!

Tocmai ce Direcţia Naţională Anticorupţie, printre alte preocupări şi îngrijorări legate de CSM şi Dosarul Colectiv, a dispus reţinerea a trei persoane importante, oameni cu funcţii politice, angajaţi în instituţii importante ale statului, acuzaţi de abuz în serviciu, trafic de influenţă, constituire de grup infracţional organizat. Grav!

Şi în rândurile altor aleşi ai poporului s-a instalat fierbinţeala de vară, care nu ţine cont de culoarea politică a acestora. Am văzut-o pe cea mai vocală aleasă, Diana Şoşoacăăăăă... într-o reprezentaţie de excepţie, în ultima şedinţă a Parlamentului dinainte de vacanţă! Cu sacul de gunoi menajer, cu circul caracteristic şi cu acuze de agresare din partea altui ales, chestor parlamentar. Evident şi cu largul concurs al marilor televiziuni de ştiri, care au mediatizat intens şi au informat cetăţenii că aleşii lui ”lucrează” din greu pentru norod!

Aaa, era să uit, ciolacii şi grindenii, după ce s-au fotografiat la Euro 2020 în tribune, unde nu au avut norocul lui Figo să-şi facă poză cu Barna, au mimat estival o moţiune de cenzură antiputere! Că aşa-i în politică!

După atâta muncă, mai mult de acasă şi mai puţin de la serviciu, evident din cauza pandemiei, în folosul poporului şi al ţării, Parlamentul a intrat într-o binemeritată şi binevenită vacanţă. Prilej de a etala, la întrebările aceloraşi televiziuni de ştiri, planurile de vacanţă ale aleşilor: la mare, la plajă, la munte, după preferinţe, după buget-are balta peşte. Majoritatea în străinătate, evident, că doar nu o să meargă pe litoralul românesc unde te jecmănesc românaşii noştri şi te mai muşcă şi buburuzele naţionale.

Există şi aleşi de frunte mai pragmatici, mai preocupaţi de imaginea şi cariera lor politică, ce au început vacanţa unde altundeva decât în studiourile esenţialelor televiziuni de ştiri. Campion la apariţii, într-o singură zi, la început de vacanţă parlamentară, pare a fi un ales userit/plusist, ”Senatorul tău Irineu Darău”, om nou în politică, obiceiuri vechi, care şi-a anunţat pe o reţea de socializare, prezenţa la nu mai puţin de patru televiziuni de ştiri, oră după oră, în ordinea numerelor de pe tricou!

Căldură mare, mon cher!

Trăiască aleşii neamului şi poporul pe lângă ei!

Să-i vedem după vacanţă, cu chef de muncă la fel cum îi place măgarului fuga! Cu idei noi şi creţe!

Numai să nu cumva să vină din vacanţă vreunul dintre ei însărcinat, că tare i-a mai speriat Cioloş! Doamne fere!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite