50 de ani de la apariția postului de radio consacrat exclusiv tinerei generații

0
0
Publicat:

Vechi radiofonist, cel mai vechi, cred eu, la 91 de ani în plină activitate, slujitor al radioului la „Carnetul cultural” din 13 noiembrie 1950, mă bucur să salut inițiativa postului de radio România Actualități de a sărbători duminica trecută o jumătate de veac de la înființarea sub comunism al postului de radio, chiar dacă, la început, pe ultra-scurte, consacrat tinerei generații, ca o primă rază de lumină în tenebrosul deceniu.  

image

Cu acest prilej sărbătoresc a fost intervievată la Radio România Actualități Sofia Șincan, astăzi în vârstă de 86 de ani, care, cu o luciditate a amintirii extraordinară și cu un farmec al povestirii, a evocat cuceritor începuturile acestui post de radio, pe care l-a condus ca directoare până la ieșirea ei la pensie.  

M-am bucurat să o recunosc pe Sofia Șincan atât de vie și de dinamică, cum a intrat în radioul public și s-a căsătorit cu marele gazetar și marele meu prieten, ca un frate, Dionisie Șincan.  

Iată că astăzi sunt fericit că o salut la împlinirea acestei vârste frumoase de 86 de ani, sărbătorită acasă duminica trecută împreună cu cei doi copii ai ei. Omagiez astfel un strălucit gazetar radiofonic cu o vigoare excepțională cu care a apărat în vremuri grele limba română, frumoasă și limpede, cultura română și cântecul românesc patriotic.  

Primește, doamnă a radioului public Sofia Șincan, felicitarea cea mai fierbinte a unui coleg și prieten de-o viață întreagă.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite