4 sfaturi pentru creşterea productivităţii atunci când lucrezi de acasă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu ai nevoie neapărat de un birou mare pentru a fi productiv
Nu ai nevoie neapărat de un birou mare pentru a fi productiv

Sunt oameni care nu pot scrie nimic dacă nu au toate creioanele ascuţite. Sunt alţii care funcţionează foarte bine când au teancuri de hârtii pe masă între care o găsesc oricând pe cea de care au nevoie. N-ai ce să le faci nici la unii, nici la alţii!

Când eşti freelancer, de voie, de nevoie, trebuie să lucrezi de acasă mare parte din timp. Aşa că e esenţial să te simţi în acord cu spaţiul în care te desfăşori. Dar partea bună e că studiile recente au arătat că putem fi chiar mai productivi atunci când lucrăm din confortul propriului cămin, dacă ţinem seama de câteva lucruri.

1. Ajută mult să amenajezi un spaţiu de lucru dedicat, un birou unde să te poţi aşeza să îţi pui ideile în ordine şi în practică. Uite câteva sugestii.  

2. Agenda şi pixul nu s-au demodat. Pusă lângă laptop, lista cu activităţi zilnice ne va ajuta să bifăm fiecare lucru finalizat. Totodată asta ne va face să ne simţi şi bine, pentru că vedem cu ochii noştri cât de aproape suntem de atingerea obiectivului final. TheEntrepreneur.com face 9 propuneri în acest sens.

3. Nu strică nici o planificare cu o zi înainte sau încă de la primele ore ale zilei. Trezitul de dimineaţă ajută la intrarea în ritm. Dar la fel cum începi ziua la o oră fixă, la fel e bine să o şi închei. Lucratul de acasă nu înseamnă că la tine e „deschis non-stop”. Eu, spre exemplu, de cele mai multe ori închid mailul după orele 18:00. Mai răspund la mesaje folosind smartphone-ul doar dacă mai am dispoziţia pentru asta. Altfel pe laptop tab-ul este închis.

4. Hainele sunt un alt aspect important. Lucratul de acasă nu trebuie confundat cu statul în mijlocul patului. Aşa că înainte de a ne aşeza la birou ar fi indicat să scăpăm de pijamale şi să ne îmbrăcăm în ceva în care ne simţim bine. Nu strică nici un machiaj şi un coafat lejer. Altfel cam greu de atins targetul de productivitate.

Într-o notă asemănătoare punctează şi businessinsider.com. Despre creşterea productivităţii când lucrezi de acasă, am mai scris şi aici, punctând influenţa diferitelor tipuri de lumină.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite