Mihai Copăceanu

Psiholog

Vă daţi seama că am avut până ieri printre noi pe fiica marelui poet şi filosof, cel pe care cu toţii l-am citit în gimnaziu, liceu şi facultate, toţi copiii României au în programa de limba şi literatura romană studierea operei marelui Lucian Blaga şi unii au susţinut examene naţionale din opera lui Blaga?

Ministerul Sănătăţii din Moldova promovează vaccinarea folosind un clip video în care se vorbeşte despre moarte şi cimitir, arătând pe un tip cum sapă o groapă şi pe altul lângă un coşciug. Nu poate fi vorba de umor negru. E cel mai prost material video, care nu are nicio eficienţă, nu are niciun impact de încurajare a vaccinării

Creşterea copiilor în noua eră digitală este extem de dificilă şi provocatoare. Să îi expunem public, să deţină conturi prezintă un bagaj de riscuri şi ameninţări pentru siguranţa personală, dar şi pentru sănătatea mintală. Riscăm să-i facem dependenţi de notorietate şi să devină în final nefericiţi.

Doi episcopi şi zeci de preoţi au murit de Covid, unii nevaccinaţi. Patriarhul BOR nu a dat un mesaj clar, constant şi repetat care să sune simplu: Oameni buni, vaccinaţi-vă.  Vreţi să trăiţi, vreţi să nu fiţi responsabili de moartea celor dragi, vaccinaţi-vă.

Vezi mai multe
Modifică Setările