Cum să condimentezi carnea de shaorma când găteşti acest preparat acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea unsă cu unt cu condimente devine mai fragedă - foto:adevarul.ro

Cei care nu sunt încântaţi de igiena localului sau de gustul shaormei de la diferite colţuri de stradă au posibilitatea să o prepare acasă. Câteva condimente fac diferenţa la gustul cărnii şi la textura ei.

Shaorma este un fel de mâncare care a intrat puternic în conştiinţa colectivă, nu de puţine ori fiind coadă la punctele de alimentaţie publică de unde aceasta se poate consuma. Cei care nu o agrează pentru că o consideră un aliment fast-food, dar totuşi poftesc la aşa ceva, obişnuiesc să o pregătească acasă, găsind în comerţ tot ce e nevoie. 
 

Nuri Guney este bucătar turc care produce shaorma toată ziua. El a renunţat să achiziţioneze carnea de shaorma congelată, din comerţ, şi o pregăteşte singur. Reţeta de condimente în care marinează carnea este una pe placul său, cu multe condimente, dar ceea ce face diferenţa, după cum afirmă şi el, e cum tratează carnea de când e pe băţul din faţa focului până ajunge la client în farfurie.


„De fiecare dată după ce tai carne pentru o shaorma, de pe băţ, condimentez din nou carnea. Am un ulei pregătit special cu diferite condimente cu care ung carnea, dar mai important, ca să fie carnea fragedă şi să se topească în gură la mâncat, o dau cu unt. E un unt pentru gătit, pe care îl asezonez cu sare, ierburi aromatice. Cu o pensulă ung carnea de fiecare dată când termin de făcut o shaorma, ca ea să aibă acelaşi gust mereu. La fel se poate face şi acasă, cei care îşi fac shaorma acasă, pentru că nu ţin carnea la marinat aşa mult ca la restaurant, pot folosi untul cu condimente pentru a da cărnii un gust special. În rest, în România, reţeta de shaorma s-a adaptat după gusturile românilor, deci fiecare îşi completează shaorma cu ce doreşte, castraveţi muraţi, salată, varză, roşii, sosuri diferite”, afirmă bucătarul. 
 

Pentru o shaorma acasă nu este prea greu de găsit ingrediente. Lipiile se găsesc la pachete începând de la 4 bucăţi, în supermarketuri şi tot de acolo se pot cumpăra cartofi, legume şi carne, mai dificil de realizat fiind sosul, pentru cei care nu doresc că îl cumpere la sticlă, de pe raft.

Mai multe pentru tine:
Cine este regele care avea cel mai bizar fetiș în dormitor. Nu ”ierta” nicio parteneră
33 de ani fără Anda Călugăreanu. Saveta Bogdan: „Ioana a rămas a nimănui, după decesul mamei. Dan Tufaru o internase la o casă de copii”. Cum arată mormântul artistei?
Un tezaur roman, ascuns timp de 8 ani, după ce a fost descoperit cu un detector de metale
Păreri pro și contra despre Catedrala Mântuirii Neamului. Mihai Găinușă: „Bolnavii care nu plătesc CASS vor merge la Catedrală, nu la camera de gardă”. Ce spune Dan Negru?
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Rachetele hipersonice rusești ar putea „orbi” SUA înainte de un atac nuclear. Care sunt lacunele în apărarea NATO?
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO
Cea mai puternică rugăciune! Spune-o zilnic şi scapi de orice rău
Cercetătorii contrazic clișeele: prieteniile platonice pot fi la fel de profunde ca relațiile de cuplu. De ce cultura noastră refuză să creadă asta?
Alimentul de care Fuego nu se atinge: „Cel mai nociv pentru ființa umană”. Îi îndeamnă pe toți să-l evite
O contabilă din Kenya a ajuns femeie de serviciu în România și trăiește cu frică. „Mi-e teamă în fiecare zi să nu fiu...”