Povestea scandaloasă prin care un escroc a încercat să scape de închisoare. Pretindea că este polițist și a făcut sex cu victima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Individul a susținut în fața anchetatorilor că a întreținut relații sexuale cu victima escrocheriei, iar aceasta l-a hărțuit fără încetare, iar în cele din urmă l-ar fi reclamat la Poliție pentru că nu voia să aibă o relație cu ea.

Escrocul a inventat o relație sexuală cu victima ca să o discrediteze FOTO Shutterstock

Tribunalul Galați l-a condamnat în 15 martie pe un bărbat din localitate la un an și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune și a dispus confiscarea de la acesta a sumei de 4.000 de lei. Decizia instanței nu este definitivă.

Individul a fost pus sub acuzare de procurori pentru trafic de influență, dar instanța a schimbat încadrarea juridică a faptei în înșelăciune. În esență, anchetatorii îl acuză că i-ar fi promis unei femei că o poate angaja la un birou notarial contra sumei de 4.000 de lei.

După ce s-a văzut cu banii, escrocul nu a mai dat niciun semn de viață. Victima înșelăciunii l-a reclamat la Poliție, iar ca să scape de pușcărie, bărbatul a inventat o poveste prin care, credea el, o va discredita pe femeie.

„Audiat fiind, a declarat că a întreţinut o relaţie extraconjugală cu persoana vătămată … în derularea căreia inculpatul a promis acesteia că se va adresa Biroului Notarial cu întrebarea dacă există funcţii disponibile pentru ocupare prin angajare. Inculpatul nu a concretizat promisiunea.

A arătat că a împrumutat suma de 4.000 lei de la persoana vătămată în scop personal, iar nu cu titlu de remuneraţie pentru pretinsele intervenţii pe lângă notarul public ori angajaţi ai biroului notarial. A menţionat că a restituit împrumutul după o săptămână”, este declarația individului.

Se lăuda cu relațiile în Justiție

Mai mulți martori, inclusiv soțul femeii păgubite, au depus mărturie, arătând cum s-au petrecut, de fapt, lucrurile. Escrocul a pretins că ar avea relații la un birou notarial din Galați și a cerut diverse sume de bani, din care a primit în final 4.000 de lei.

„Persoana vătămată a fost contactată telefonic de către inculpat care i-a pus în vedere că pentru angajare sunt necesare licenţa şi permisul de conducere. I-a solicitat sumele de 1.000 lei şi 200 euro, afirmând că îi poate rezolva cele două probleme întrucât: are o rudă în cadrul Universităţii … şi poate aranja promovarea probei practice a examinării auto. Partea vătămată s-a conformat şi a dat banii inculpatului”, au stabilit anchetatorii.

În cele din urmă, femeia a realizat că a fost păcălită. A fost la biroul notarial unde urma să se angajeze și a descoperit că totul era doar o minciună. La scurt timp a aflat și numele real al bărbatului, iar ulterior, în instanță a negat că ar fi întreținut relații sexuale cu acesta.

Soțul femeii păgubite a declarat, la rândul său, că a făcut un împrumut la CAR de 10.000 de lei și i-a dat soției sumele de 1.000 lei, 4.000 lei, 1.000 lei şi echivalentul a 200 euro pentru a-i remite bărbatului care prrindea că este polițist și are relații în rândul judecătorilor, procurorilor, notarilor și executorilor judecătorești.

Veche cunoștință a polițiștilor

Banii ar fi fost destinați pentru facilitarea angajării, finalizarea studiilor universitare şi programarea mai rapidă pentru examinarea auto a soției sale. În realitate, a fost doar o poveste inventată de escroc ca să pună mâna pe bani.

„Inculpatul a arătat că îl cunoaşte pe notarul public ... şi ar putea interveni cu o vorbă bună. Inculpatul a luat banii, a convenit cu partea vătămată că vor ţine legătură şi ulterior a cheltuit banii în interes personal”, este declarația data în fața instanței de escroc.

Individul și-a continuat șarada minciunilor, sperând că va scăpa de pedeapsă.

„După alte patru zile au început să întreţină relaţii sexuale, persoana vătămată i-a împărtăşit dificultăţile în a finaliza lucrarea de licenţă, iar inculpatul şi-a luat angajamentul de a o ajuta în acest sens prin identificcarea unui student care poate interveni pe lângă rector.

Ulterior persoana vătămată i-a împărtăşit şi probleme legale de obţinerea permisului de conducere, iar inculpatul i-a avansat propunerea de a schimba şcolile de şoferi, demers ce presupunea o cheltuială obiectivă de 500 euro.

Au continuat să întreţină relaţii sexuale, persoana vătămată a propus căsătoria, inculpatul s-a delimitat de dumneaei şi şi-a schimbat numărul de telefon”, este declarația aiuritoare a bărbatului.

Polițiștii au aflat că individul are la activ alte patru condamnări pentru infracţiuni contra patrimoniului, pedepsele fiind contopite acum cu cea pentru înșelăciune.