Focar de pestă porcină africană la marginea oraşului Galaţi. Au fost ucişi 88 de porci dintr-o microfermă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De asemenea, autorităţile sanitar-veterinare au euthanasiat în scop preventiv şi porcii din gospodăriile învecinate. Este al paisprezecelea focar de pestă porcină africană descoperit în judeţul Galaţi în ultimele două luni.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a stabilit planului de măsuri preventive în cazul unui nou focar de pestă porcină africană identificat într-o gospodărie de la periferia oraşului Galaţi (zona Bazinul Nou) care găzduieşte o microfermă de porci.

„Laboratorul acreditat pentru depistarea pestei porcine africane din cadrul DSVSA Bacău a identificat prezenţa genomului viral al pestei porcine africane la probele prelevate din gospodăria doamnei Adnia Pricope din Galaţi”, a declarat dr Carmen Stroia, directorul executiv al DSVSA Galaţi.

Toţi porcii din gospodăria femeii -  88 de de capete, din care  19 adulţi şi 69 purceluşi - au fost omorâţi pentru a preveni răspândirea bolii. Totodată, s-a trecut şi la uciderea preventivă a celorlalţi porci crescuţi în gospodăriile  din imediata vecinătate a gospodăriei infectate (străzile Toamnei şi Nordului). 

În total, în cele doar două luni de când a fost depistat pentru prima oară în judeţul Galaţi virusul pestei porcine africane, au fost confirmate 14 focare de boală, fiind ucişi preventiv aproape 400 de porci domestici. 

Mai multe pentru tine:
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Tabloul Mona Lisei ar putea avea propria cameră, la Muzeul Luvru
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Aur, argint și bronz pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine