O nouă metodă de răzbunare la Braşov: cum să moară porcul vecinului de pestă africană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă săptămâna trecută, un localnic din comuna braşoveană Sânpetru a creat isterie în localitate, după ce a anunţat la 112 că vecinul său a început să traneşeze trei porci care muriseră de fapt în mod misterios (bănuind că ar fi suferit de pestă porcină), acum a venit rândul unui localnic dintr-o altă comună braşoveană să-şi toarne vecinul.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi de Siguranţă a Alimentelor Braşov (DSVSA), Dorin Enache, a precizat că luni seară, un localnic din Prejmer a dat alarma susţinând că în gospodăria vecinului său se află doi porci morţi. De fapt, după cercetări, s-a decoperit că porcii morţi fuseseră aruncaţi în curtea respectivă chiar de vecinul care făcuse sesizarea.

Râca între vecini este mai veche

„Am mers la faţa locului, dar nu era proprietarul. Am revenit, când acesta a fost găsit. S-a constat de fapt că un vecin a aruncat altui vecinul său îi aruncase în curte cei doi porci morţi. Au fost recoltate probe, testate, iar rezultatul a fost că cele două animalele au murit din cauza bolii edemelor şi nu a fost vorba de pesta porcină”, a declarat Dorin Enache. Acesta susţine că număr sesizărilor de acest tip a crescut, însă crede că este vorba de spirit civic. De fapt, între cei doi vecini există o râcă mai veche, care se judecă şi în instanţă, după cum au contestat autorităţile care au fost puse degeaba pe drumuri.

În ceea ce priveşte cazul din Sânpetru, Dorin Enache a precizat că reclamantul a fost amendat de Poliţie, iar intenţia Prefecturii Braşov este ca împotriva acestuia să se deschidă şi dosar penal, pentru lansarea unei alarme false prin numărul unic de urgenţă 112.

Dacă vedeţi porci morţi sunaţi, dar nu faceţi abuz

Autorităţile le recomandă cetăţenilor care depistează porci mistreţi morţi sau bolnavi pe teritoriul municipiului Braşov să anunţe existenţa acestora prin apel şi la Dispeceratul Primăriei Braşov, la numărul de telefon 0268.984. „Vă reamintim că în cazul în care în gospodăriile dumneavoastră există cazuri de porci morţi sau bolnavi, acestea trebuie anunţate de îndată medicului veterinar. Totodată, este interzis consumul sau vânzarea de carne de porc sacrificat în gospodării, precum şi achiziţionarea de porci, fără avizul medicului veterinar oficial. De asemenea, este interzisă creşterea porcilor în zone în care aceştia pot intra în contact cu porcii mistreţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. Deocamdată, în judeţul Braşov nu a fost înregistrat nici un caz de pestă porcină. 

Citeşte şi:

VIDEO Turmă de mistreţi pe străzile din Braşov

Braşovenii nu mai au nevoie de acordul vecinilor pentru a avea animale de companie. Nici nu mai plătesc amendă dacă nu le sterilizează

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite