VIDEO Cum arată una dintre cele mai sigure case din lume. Are pereţi din beton armat cu oţel şi ferestre antiglonţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O casă din Hollywood, construită de magnatul american Al Corbi, iese în evidenţă prin măsurile de securitate ieşite din comun: ferestre antiglonţ, camere de panică, pereţi din beton armat cu oţel.

„Este o fortăreală potrivită pentru un personaj de tip Bond, cu ferestre antiglont, un heliport pentru o evadare rapidă“, astfel descriu Casa Corbi jurnaliştii de la dailymail.co.uk. Are circa 7.800 de metri pătraţi, se află pe unul din dealurile de la Hollywood şi are o valoare pe piaţă de circa 4 milioane de dolari. 

O particularitate a casei o constituie măsurile de securitate: pereţi de beton armat cu oţel, ferestre antiglonţ, două camere de panică, o mare rezistenţă la intemperii precum cutremure, o cramă care se măreşte şi devine buncăr, un soft ce eliberează spray care să dezorienteze hoţii.

Casa a fost ridicată în 2001, iar măsurile de securitate au fost gândite de compania magnatului american, SAFE, companie specializată în aşa ceva. 

Potrivit celor de la affordablehousinginstitute.org, locuinţa a fost clădită ca să reziste la orice tip de dezastre, de la furtuni, cutremure de mare magnitudine până la incendii sau pandemii. Asta deşi la exterior arată ca o locuinţă obişnuită: pereţi albi, ferestre mari de sticlă ce oferă o privelişte spre cneturl oraşului Los Angeles.

Cum arată în interior. Vidoe realizat de Youtube CNN

Mai puteţi citi:

Destinul tragic al unui deputat PSD urmărit de Securitate. „Turbez de furie când văd că toţi neisprăviţii cari sunt azi la conducere fac pe grozavii“