VIDEO Cum arată una dintre cele mai sigure case din lume. Are pereţi din beton armat cu oţel şi ferestre antiglonţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O casă din Hollywood, construită de magnatul american Al Corbi, iese în evidenţă prin măsurile de securitate ieşite din comun: ferestre antiglonţ, camere de panică, pereţi din beton armat cu oţel.

„Este o fortăreală potrivită pentru un personaj de tip Bond, cu ferestre antiglont, un heliport pentru o evadare rapidă“, astfel descriu Casa Corbi jurnaliştii de la dailymail.co.uk. Are circa 7.800 de metri pătraţi, se află pe unul din dealurile de la Hollywood şi are o valoare pe piaţă de circa 4 milioane de dolari. 

O particularitate a casei o constituie măsurile de securitate: pereţi de beton armat cu oţel, ferestre antiglonţ, două camere de panică, o mare rezistenţă la intemperii precum cutremure, o cramă care se măreşte şi devine buncăr, un soft ce eliberează spray care să dezorienteze hoţii.

Casa a fost ridicată în 2001, iar măsurile de securitate au fost gândite de compania magnatului american, SAFE, companie specializată în aşa ceva. 

Potrivit celor de la affordablehousinginstitute.org, locuinţa a fost clădită ca să reziste la orice tip de dezastre, de la furtuni, cutremure de mare magnitudine până la incendii sau pandemii. Asta deşi la exterior arată ca o locuinţă obişnuită: pereţi albi, ferestre mari de sticlă ce oferă o privelişte spre cneturl oraşului Los Angeles.

Cum arată în interior. Vidoe realizat de Youtube CNN

Mai puteţi citi:

Destinul tragic al unui deputat PSD urmărit de Securitate. „Turbez de furie când văd că toţi neisprăviţii cari sunt azi la conducere fac pe grozavii“

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite