Polițiștii, oripilați când au văzut ce purta un bărbat într-o geantă frigorifică. El le-a spus că este „iubita sa spirituală" VIDEO

0
Publicat:

Autoritățile din Peru au făcut o descoperire neașteptată după ce au percheziționat un curier care le-a atras atenția fiindcă era în stare de ebrietate la un sit arheologic din orașul Puno, relatează BBC.

În geanta sa frigorifică se afla o mumie.  

Bărbatul a afirmat că își împărțea camera cu mumia și o considera „un fel de prietenă spirituală”. El a pus mumia în geantă pentru a o arăta prietenilor săi. 

De asemenea, acesta a explicat că o ținea pe „Juanita”, așa cum a numit-o pe mumie, într-o cutie din camera sa, lângă televizor. În plus, bărbatul susține că mumia era a tatălui său, fără a preciza cum a ajuns în posesia acestuia. 

Specialiștii au afirmat că trupul mumiei are o vechime cuprinsă între 600 și 800 de ani și că este al unui bărbat adult, nu al unei femei, așa cum a crezut curierul. 

Totodată, se estimează că bărbatul mumificat avea peste 45 de ani în momentul morții sale și o înălțime de 151 cm. 

Mumia era înfășurată în bandaje în poziție fetală, care este reprezentativă pentru multe dintre înmormântările prehispanice din zonă. 

Poliția a confiscat mumia transportată în geanta frigorifică și a predat-o Ministerului peruan al Culturii, care se ocupă de patrimoniul țării. 

Bărbatul care o transporta și cei doi prieteni ai săi, cu vârste cuprinse între 23 și 26 de ani, au fost reținuți și sunt cercetați pentru posibile infracțiuni împotriva patrimoniului cultural din Peru.