Ciolacu - Vizita în SUA: Parteneriatul strategic "devine tot mai puternic"

0
Publicat:

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu.

Foto: gov.ro via Facebook

Blinken a apreciat, la întâlnirea cu şeful Executivului, "rolul critic pe care România îl joacă în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei", remarcând capacitatea de a exporta cereale ucrainene. Totodată, şeful diplomaţiei americane a amintit că a vizitat România în mai multe rânduri şi a spus că parteneriatul strategic "devine tot mai puternic".

Premierul a vorbit şi de rolul SUA în actualul context de securitate.

"Aş dori să vă felicit pentru implicarea dumneavoastră în Orientul Mijlociu şi, categoric, pentru toată diplomaţia, pentru toată lumea nu a trecut neobservată şi aş dori să vă mulţumesc în numele României, al românilor pentru ajutorul acordat pentru a putea recupera românii din Fâşia Gaza, un rol care nu o să fie niciodată uitat în România", a declarat el.

Foto: gov.ro via Facebook

Premierul Marcel Ciolacu efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, până miercuri. Marţi el se va întâlni cu reprezentanţi ai unor companii americane precum Lockheed Martin şi Google.

Mai multe pentru tine: