Ciolacu - Vizita în SUA: Parteneriatul strategic "devine tot mai puternic"

0
Publicat:

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu.

Foto: gov.ro via Facebook
Foto: gov.ro via Facebook

Blinken a apreciat, la întâlnirea cu şeful Executivului, "rolul critic pe care România îl joacă în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei", remarcând capacitatea de a exporta cereale ucrainene. Totodată, şeful diplomaţiei americane a amintit că a vizitat România în mai multe rânduri şi a spus că parteneriatul strategic "devine tot mai puternic".

Premierul a vorbit şi de rolul SUA în actualul context de securitate.

"Aş dori să vă felicit pentru implicarea dumneavoastră în Orientul Mijlociu şi, categoric, pentru toată diplomaţia, pentru toată lumea nu a trecut neobservată şi aş dori să vă mulţumesc în numele României, al românilor pentru ajutorul acordat pentru a putea recupera românii din Fâşia Gaza, un rol care nu o să fie niciodată uitat în România", a declarat el.

Foto: gov.ro via Facebook
Foto: gov.ro via Facebook

Premierul Marcel Ciolacu efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, până miercuri. Marţi el se va întâlni cu reprezentanţi ai unor companii americane precum Lockheed Martin şi Google.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite