Un aliment de bază din frigider ar putea reduce riscul în cazul femeilor de a face cancer, potrivit unui nou studiu

0
Publicat:

Calciul obținut dintr-un aliment comun și foarte hrănitor poate reduce riscul unei femei de a dezvolta cancer colorectal, potrivit unui nou studiu.

Un produs din frigider este bogat în calciu FOTO: Arhivă, Adevărul

Conform rezultatelor studiului din Marea Britanie, publicat în „Nature”, femeile trebuie să consume 300 mg de calciu pe zi pentru a-și reduce riscul de cancer cu 17%. Iar aceasta se întâmplă să fie cantitatea aproximativă dintr-un pahar de lapte.

Laptele este singurul aliment care conține toate mineralele indispensabile vieții: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, iod, fier, crom. 

„Produsele lactate (inclusiv dovezile privind produsele lactate totale, laptele și brânza, precum și calciul alimentar) și suplimentele de calciu scad probabil riscul de cancer colorectal”, au scris Universitatea Oxford și Cancer Research UK în studiu.

„Acesta evidențiază potențialul rol protector al produselor lactate, în mare parte datorită calciului, în dezvoltarea cancerului intestinal”, a declarat cercetătorul principal, Dr. Keren Papier, scrie People. 

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au urmărit dieta și modelele de sănătate a mai mult de 542. 000 de femei, pe parcursul a 16 ani.

„Rolul protector al calciului poate proveni din modul în care acesta se leagă de acizii biliari și de acizii grași liberi din colon, reducând astfel efectele lor potențial cancerigene”, au susținut cercetătorii.

„Concluzionăm că produsele lactate ajută la protejarea împotriva cancerului colorectal”, se arată în studiu. 

Potrivit publicației citate, studiul a constatat, de asemenea, un risc cu 8% mai mare de cancer colorectal cu „un consum mai mare de carne roșie și prelucrată” și a observat „o asociere mai mare pentru carnea prelucrată decât pentru carnea roșie”.

De asemenea, cercetătorii au stabilit că alcoolul crește riscul cu 15%.

Și, deși studiul s-a axat pe lapte, dr. Lisa Wilde, de la organizația caritabilă Bowel Cancer UK, a declarat pentru „că există modalități de a vă crește aportul de calciu, chiar dacă evitați produsele de origine animală”.

„Dacă nu beți lapte de vacă, există alte modalități prin care puteți obține calciu. De exemplu, din broccoli sau tofu”, susține specialistul.

Mai multe pentru tine:
Radu Mazăre, viață de lux în Madagascar. Cum arată resortul fostului primar al Constanței. Bungalow-uri generoase, cu vedere spre Oceanul Indian
Ce nu s-a văzut la sfințirea Catedralei! Becali a pupat mătăniile, Băsescu a pupat blondele
Mama măsura XS, fiicele cu siluete... lumești. Regina Letizia, superbă, dar îngrijorător de slabă la Premiile Prințesa de Asturia
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Artistul internațional care nu și-a mai văzut de trei ani copilul diagnosticat cu autism, născut din relația cu o româncă. Dezvăluiri uluitoare despre ultima lor întâlnire! „Copilul striga la ușă disperat: Tati, tati!”
Cea mai puternică rugăciune! Spune-o zilnic şi scapi de orice rău
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru bogați și personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO
Cine a fost Dorin Pavel, inginerul care a plănuit marile hidrocentrale din România
Mai multe persoane au fost reținute după incidentul cu focuri de armă din Capitală
Câți ani de închisoare riscă Artanu, pentru agresiune sexuală?! Îndemnul avocatei Dalina Terzi pentru victimă: „Fetelor le e rușine, cedează psihic”
Apelul făcut de China înaintea întâlnirii dintre Xi Jinping și Donald Trump. „Sensul istoriei nu poate fi inversat”