Teroriştii-marţieni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mă număr printre cei care plâng după Ceauşescu. Din contră, cred că acesta a fost un personaj malefic, distructiv, capabil să-şi nimicească poporul pentru a-şi stinge el setea de putere.

Timp de 50 de ani, a fost un nenorocit. De mic se ţinea de prostii, căci nu i-au plăcut nici munca, nici cartea. Iar ascensiunea spre vârful ierarhiei comuniste şi-a clădit-o pe intrigi, crime şi minciună.

Aşadar, Ceauşescu merita să fie judecat şi condamnat la moarte. Dar printr-o judecată civilizată, nu cum s-a întâmplat la Târgovişte! Ieşirea din comunism nu trebuia făcută prin crimă. Ieşirea din barbarie nu trebuia făcută prin barbarie.

Sigur, Ion Iliescu îşi va repeta papagaliceşte, ca la şedinţele de partid din anii '50, clişeele de care nu se va despărţi nici în mormânt: trebuia să-i executăm rapid, altfel teroriştii fanatici continuau să ucidă oameni nevinovaţi.

O minciună ordinară! Ne-am lămurit că nu existau niciun fel de fanatici ai lui Ceauşescu. Nicio structură, nimic. Toţi trecuseră de partea Revoluţiei, toţi căutau să-şi salveze pielea. Securitatea era deja în genunchi în faţa generalilor de Armată, USLA aştepta resemnată să fie decimată de spionul sovietic Militaru, iar misterioasa Reţea „R" este o gogoriţă de doi lei a lui Gelu Voican Voiculescu.

Apropo de „revoluţionarul cu barbă": l-am văzut sâmbătă la emisiunea lui Stelian Tănase şi l-am compătimit. Să minţi şi după 20 de ani cum o făceai atunci, în zilele fierbinţi ale Revoluţiei, asta este o performanţă rară! Şi, în plus, îţi oferă garanţia că te faci de râs. Trecem peste elemente de senilitate de genul „judeţul Timişoara" sau „revenea în ţară, la Bucureşti, de la Timişoara" şi ajungem la miezul problemei.

Dacă măcelul de după fuga lui Ceauşescu ar fi fost făcut de luptătorii invizibili din Reţeaua „R", unde s-au topit ei după evenimente? Şi unde sunt „poligoanele secrete" ori „subterane" în care se antrenau? Hai, înghiţim minciuna că nici Securitatea, nici Miliţia, nici Armata sau Gărzile Patriotice nu ştiau de ele. Dar din '90 încoace de ce n-a dat nimeni de ele? De exemplu, guvernul în care Gelu Voican Voiculescu era prim-viceprim-ministru şi răspundea de serviciile secrete! Sau Ion Iliescu, care a domnit în ţara asta până când a îngropat-o de tot.

De ce inventează terorişti-marţieni Gelu Voican Voiculescu? Pentru că are de ascuns, cot la cot cu Ion Iliescu, marile crime pe care le-au coordonat ei în decembrie '89! Cu un scop „nobil", fireşte: ca să-l lichideze pe Ceauşescu printr-o răzbunare tribală!