Ardeiul iute previne atacul de cord şi comoţiile cerebrale. Ce tip de ardei promovează sănătatea ochilor 0

Capsaicina conţinută în ardeiul iute este substanţa care previne obezitatea prin arderea caloriilor, reglează fluxul sanguin şi are proprietăţi antimicrobiene. Un nou studiu vine să arate că, în plus, ardeiul iute contribuie la prevenirea atacurilor de cord şi a comoţiilor cerebrale.

Ardeiul iute previne
atacul de cord şi comoţiile cerebrale. Ce tip de ardei promovează sănătatea ochilor Vezi comentarii 0

Alimentele care au grijă de pielea ta

Alimentele care au grijă de pielea ta

Pentru o piele frumoasă, nu este suficient numai să mergi la salonul de cosmetică şi să foloseşti creme sau loţiuni. Şi alimentaţia joacă un rol important pentru menţinerea sănătăţii pielii. Descoperă ce alimente trebuie să consumi, ca să ai o piele suplă şi sănătoasă!

Beneficiile sării pentru sănătate

Beneficiile sării pentru sănătate

Despre sare se spune că este dăunătoare sănătăţii. este adevărat că nu trebuie consumată în exces, dar nici nu ne putem lipsi de ea. Cu ajutorul sării, organismul îndeplineşte mai multe funcţii. Astfel, transmite impulsurile nervoase şi transportă elemente nutritive la celulele corpului.

Medicină naturistă
Articol publicitar

Centrul de Întreţinere a Sănătăţii Biosistem

Centrul de Întreţinere a Sănătăţii Biosistem

Scopul nostru este de a oferi locuitorilor României o viaţă mai sănătoasă şi cu mai puţine dureri. În luna februarie 2017, se preconizează deschiderea în Bucureşti a Centrului de Întreţinere a Sănătăţii Biosistem, strada Constantin Bălăcescu nr. 1, intersecţie cu strada Witting, la trei minute de Gara de Nord.

Perioada Sărbătorilor de Iarnă a sosit cu multă bucurie, dar şi cu mese îmbelşugate (şi gustoase), de multe ori stropite cu alcool. Să nu uităm de cozanaci, prăjituri, torturi. Am luat câteva kg în plus, sistemul digestiv, ca şi ficatul, a fost suprasolicitat, deci este momentul să ne oferim un mic repaus alimentar.

acum 1 an · comentarii (1)

Migrarea creierelor (aşa-numitul „brain drain") este considerată o problemă extrem de importantă cu care se confruntă numeroase state în curs de dezvoltare, printre care şi România. Majoritatea studiilor efectuate pe această temă sugerează că fenomenul are două efecte negative distincte.

acum 1 an · comentarii (0)

Dacă spaţiul lumii moderne este invadat de tot felul de fotografii frivole, narcisiste şi de multe ori caraghioase, omul renascentist a ştiut să exploateze rafinamentul artei portretului transformându-l într-o armă culturală şi politică. Diferenţa este că atunci se cultiva bunul gust şi distincţia, iar familia de Medici a excelat şi în acest domeniu, lăsând posterităţii imagini elegante şi poate, uneori, înşelătoare, dar niciodată ridicole.

acum 1 an · comentarii (0)

Toamna este un anotimp caracterizat prin schimbări (uneori bruşte) de temperatură şi presiune atmosferică, de apariţia ploilor, a vântului, de micşorarea perioadei de expunere la lumină, iar organismului nostru îi trebuie o perioadă de adaptare pentru a face faţă noilor condiţii atmosferice. Există o serie de afecţiuni care pot fi declanşate sau agravate în această perioadă.

acum 2 ani · comentarii (1)

Sărbătorile au trecut şi au lăsat în urmă clipe şi amintiri placute, dar şi câteva kilograme în plus sau o stare pe care s-o numim de „intoxicare” a organismului; este normal, toţi am făcut, mai mult sau mai puţin,  abuzuri alimentare (cârnaţi, sarmale, piftie, plus cozonac, torturi) asociate cu consum de alcool sau de bauturi carbogazoase dulci din comerţ.

acum 3 ani · comentarii (1)

Trăim într-un mediu poluat, consumăm alimente aditivate, suntem suprasolicitaţi din punct de vedere fizic şi psihic. În aceste condiţii organismul este supus unui „stres” permanent şi devine vulnerabil în faţa acţiunii radicalilor liberi - molecule instabile de oxigen care provoacă daune la nivel celular, de la alterarea membranei până la modificări ADN.

acum 3 ani · comentarii (0)

Glutamatul este unul dintre cei mai importanţi receptori şi neurotransmiţători din corp şi din creier, fiind responsabil, alături de alţii, cu buna funcţionare a sistemului nervos. Dar cercetările au arătat că supraexcitarea acestor receptori ai glutamatului din corpul nostru produce un dezechilibru în întregul corp.

acum 4 ani · comentarii (2)
Postari Recente