Efectul ginsengului luat pe stomacul gol. Care este doza maximă indicată într-o zi 0

Folosit de mii de ani în medicina chineză, ginsengul  stimulează energia fizică şi pe cea mentală. În plus, este un laxativ uşor şi poate ajuta la scăderea colesterolului „rău“ – LDL. Beneficiile lui nu se opresc aici, însă un tratament cu ginseng ar trebui început doar după consultarea unui medic.

Efectul ginsengului
luat pe stomacul gol. Care este doza maximă indicată într-o zi Vezi comentarii 0

Soluţii eficiente pentru infecţiile urinare

Soluţii eficiente pentru infecţiile urinare

Ai încercat felurite tratamente medicamentoase şi nu reuşeşti să scapi de păcătoasele infecţii urinare. Dar te-ai gândit să apelezi la remediile ieftine, la îndemână şi cu adevărat eficiente? Ceaiurile, sucurile şi alte preparate din fructe şi plante sunt şi mai plăcute la gust, şi necruţătoare cu năzuroşii microbi...

Alimente care aduc fericirea

Alimente care aduc fericirea

Ştiai că unele alimente pe care le consumi îţi pot influenţa nu numai sănătatea, ci şi starea psihică? Astfel, există unele produse care te binedispun. Descoperă care sunt acestea, astfel încât să le incluzi cât mai des în alimentaţia ta:

Perioada Sărbătorilor de Iarnă a sosit cu multă bucurie, dar şi cu mese îmbelşugate (şi gustoase), de multe ori stropite cu alcool. Să nu uităm de cozanaci, prăjituri, torturi. Am luat câteva kg în plus, sistemul digestiv, ca şi ficatul, a fost suprasolicitat, deci este momentul să ne oferim un mic repaus alimentar.

acum 6 luni · comentarii (1)

Migrarea creierelor (aşa-numitul „brain drain") este considerată o problemă extrem de importantă cu care se confruntă numeroase state în curs de dezvoltare, printre care şi România. Majoritatea studiilor efectuate pe această temă sugerează că fenomenul are două efecte negative distincte.

acum 8 luni · comentarii (0)

Dacă spaţiul lumii moderne este invadat de tot felul de fotografii frivole, narcisiste şi de multe ori caraghioase, omul renascentist a ştiut să exploateze rafinamentul artei portretului transformându-l într-o armă culturală şi politică. Diferenţa este că atunci se cultiva bunul gust şi distincţia, iar familia de Medici a excelat şi în acest domeniu, lăsând posterităţii imagini elegante şi poate, uneori, înşelătoare, dar niciodată ridicole.

acum 9 luni · comentarii (0)

Toamna este un anotimp caracterizat prin schimbări (uneori bruşte) de temperatură şi presiune atmosferică, de apariţia ploilor, a vântului, de micşorarea perioadei de expunere la lumină, iar organismului nostru îi trebuie o perioadă de adaptare pentru a face faţă noilor condiţii atmosferice. Există o serie de afecţiuni care pot fi declanşate sau agravate în această perioadă.

acum 2 ani · comentarii (1)

Sărbătorile au trecut şi au lăsat în urmă clipe şi amintiri placute, dar şi câteva kilograme în plus sau o stare pe care s-o numim de „intoxicare” a organismului; este normal, toţi am făcut, mai mult sau mai puţin,  abuzuri alimentare (cârnaţi, sarmale, piftie, plus cozonac, torturi) asociate cu consum de alcool sau de bauturi carbogazoase dulci din comerţ.

acum 2 ani · comentarii (1)

Trăim într-un mediu poluat, consumăm alimente aditivate, suntem suprasolicitaţi din punct de vedere fizic şi psihic. În aceste condiţii organismul este supus unui „stres” permanent şi devine vulnerabil în faţa acţiunii radicalilor liberi - molecule instabile de oxigen care provoacă daune la nivel celular, de la alterarea membranei până la modificări ADN.

acum 3 ani · comentarii (0)

Glutamatul este unul dintre cei mai importanţi receptori şi neurotransmiţători din corp şi din creier, fiind responsabil, alături de alţii, cu buna funcţionare a sistemului nervos. Dar cercetările au arătat că supraexcitarea acestor receptori ai glutamatului din corpul nostru produce un dezechilibru în întregul corp.

acum 4 ani · comentarii (2)
Postari Recente