Plante cu efect cicatrizant

Plante cu efect cicatrizant

Cel mai mare organ al nostru, pielea poate suferi de o mulţime de probleme, de la eczeme şi iritaţii până la tăieturi sau arsuri. Din acest motiv, până să ajungi la doctor, pentru a evita orice fel de complicaţie, poţi încerca unele plante tămăduitoare.

Leacuri de tot felul cu mentă

Leacuri de tot felul cu mentă

Vara este anotimpul potrivit să profităm de „răcoarea” pe care ne-o conferă preparatele şi remediile pe bază de mentă. Cu aroma sa inconfundabilă, menta este un aliat de nădejde în multe probleme de sănătate, cum sunt cele digestive şi respiratorii.

Cum să rămânem sănătoşi toamna aceasta, fără pastile

Cum să rămânem sănătoşi toamna aceasta, fără
pastile

Pe măsură ce temperaturile scad, organismul începe să se resimtă: răcim, ne doare capul, ne dor articulaţiile... Medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, a fost la Adevărul Live să explice modificările care au loc în corp odată cu trecerea la sezonul rece şi să ne recomande trucuri naturale care ne scapă de suferinţe toamna asta.

Ce putem trata cu ventuze

Ce putem trata cu ventuze

Răcelile, junghiurile şi tusea sunt doar câteva dintre problemele pe care bunica le trata cu ajutorul ventuzelor. Datorită beneficiilor dovedite de-a lungul timpului, terapia cu ventuze este utilizată nu numai pentru ameliorarea bolilor, ci şi ca aliat al frumuseţii.

5 fructe de pădure cu efect terapeutic

5 fructe de pădure cu efect terapeutic

Ferite de poluarea de la oraşe, crescute în natură, sub roua proaspătă a dimineţilor, fructele de pădure sunt considerate adevărate medicamente naturale. Consumate atât în stare naturală, cât şi sub formă de ceaiuri sau siropuri, micile fructe intens colorate ne ajută să tratăm diverse probleme de sănătate.

Toamna este un anotimp caracterizat prin schimbări (uneori bruşte) de temperatură şi presiune atmosferică, de apariţia ploilor, a vântului, de micşorarea perioadei de expunere la lumină, iar organismului nostru îi trebuie o perioadă de adaptare pentru a face faţă noilor condiţii atmosferice. Există o serie de afecţiuni care pot fi declanşate sau agravate în această perioadă.

acum 10 zile · comentarii (1)

Sărbătorile au trecut şi au lăsat în urmă clipe şi amintiri placute, dar şi câteva kilograme în plus sau o stare pe care s-o numim de „intoxicare” a organismului; este normal, toţi am făcut, mai mult sau mai puţin,  abuzuri alimentare (cârnaţi, sarmale, piftie, plus cozonac, torturi) asociate cu consum de alcool sau de bauturi carbogazoase dulci din comerţ.

acum 9 luni · comentarii (1)

Dr. Adina Alberts este manager al unei clinici private de medicină estetică şi este cunoscută drept chirurgul estetician al vedetelor. A investit în perfecţionarea profesională, de aceea cunoaşte în egală măsură tendinţele mondiale în privinţa medicinei estetice, cât şi peisajul românesc al profesiei.

acum 4 luni · comentarii (0)

Mulţi dintre noi au crescut trecând zi de zi pe lângă plăcuţele pe care scria “Păstraţi liniştea!”, beneficiind de sfaturile părinţilor şi educaţia primită la grădiniţă ori în primii ani de şcoală. Azi însă hăţurile par a fi scăpate şi fondul sonor al vieţii a sărit din mers câteva niveluri de zgomot.

acum 28 zile · comentarii (0)

Mitul tinereţii fără bătrânţe a fascinat omenirea încă din antichitate; din cele mai vechi timpuri au fost căutate poţiunile magice care pot opri îmbătrânirea. În zilele noastre cred că suntem mult mai aproape de acest obiectiv sau, cel puţin, ar trebui să fim. Speranţa de viaţă a crescut progresiv, oameni trecuţi de 50 ani sunt mai activi, de multe ori, decât tineri de 30 ani, au mai multă dorinţă de viaţă, de muncă, de comunicare.

acum 4 luni · comentarii (1)

Trăim într-un mediu poluat, consumăm alimente aditivate, suntem suprasolicitaţi din punct de vedere fizic şi psihic. În aceste condiţii organismul este supus unui „stres” permanent şi devine vulnerabil în faţa acţiunii radicalilor liberi - molecule instabile de oxigen care provoacă daune la nivel celular, de la alterarea membranei până la modificări ADN.

acum 12 luni · comentarii (0)

Glutamatul este unul dintre cei mai importanţi receptori şi neurotransmiţători din corp şi din creier, fiind responsabil, alături de alţii, cu buna funcţionare a sistemului nervos. Dar cercetările au arătat că supraexcitarea acestor receptori ai glutamatului din corpul nostru produce un dezechilibru în întregul corp.

acum 2 ani · comentarii (2)
Postari Recente