Liderul UDMR, despre alegerile prezidențiale: Ciolacu trebuie să fie candidatul PSD. Ce spune șeful social democrat

0
Publicat:

Kelemen Hunor susține că Marcel Ciolacu ar trebui să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Liderul UDMR este de părere că Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, ar putea fi de asemenea un candidat la acest scrutin.

Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO: Facebook
Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO: Facebook

„Normal, el (n.r. Marcel Ciolacu) trebuie să fie candidatul PSD pentru că este preşedintele partidului. Nu ştiu dacă-şi doreşte. Nu sunt foarte convins că Marcel Ciolacu îşi doreşte să fie candidat la prezidenţiale", a afirmat preşedintele UDMR la Prima News, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR a subliniat și că Nicolae Ciucă ar putea fi un candidat la alegerile prezidențiale.

„Este foarte devreme să spunem cine va intra (n.r. în finala alegerilor prezidenţiale). Nu ştim cine vor fi candidaţii. Până acum ştim de Simion, în rest nu ştim. Nu a fost anunţat niciun candidat care ar avea într-adevăr şansa să intre în turul doi. Dacă mergem pe matematică PSD va fi în turul doi. Dacă merg cu un singur candidat cu PNL vor fi în turul doi. Cu cine? Asta este o întrebare bună", a afirmat Kelemen Hunor.

Kovesi, un posibil candidat

Kelemen Hunor susține că actuala șefă a Parchetului European ar putea fi un candidat la alegerile prezindențiale. Laura Codruța Kovesi a afirmat în mai multe rânduri că nu ia în calcul o candidatură la acest scrutin.

„O cred pe Kovesi când spune 'Nu!'. În acel moment bănuiesc că a fost sinceră. (...) Hai să vedem ce se va întâmpla anul viitor în mai-iunie, imediat după europarlamentare. În acest moment, eu nu văd în România nicio personalitate care să reziste un an de zile în funcţia de candidat. Asta este o altă problemă. Nu suntem în America. (...) Sunt foarte mulţi care o măsoară pe doamna Kovesi, indiferent dacă pun rezultatul sau nu în presă. Aproape toate institutele de cercetare o măsoară pe doamna Kovesi şi nu stă rău din câte ştiu eu", a spus Kelemen Hunor, la Prima TV, potrivit sursei citate.

Ce spune Ciolacu

Liderul PSD a precizat, întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale, că în momentul de față trebuie să se ridice la înălțimea așteptărilor din funcția de prim-ministru.

„Nu ştiu ce voi face. Provocarea pe care o am în acest moment este, în primul şi primul rând,, aceea de a mă ridica la înălţimea aşteptărilor românilor din funcţia de prim-ministru. Cele mai importante alegeri pentru mine, ca preşedinte al PSD, dar şi pentru secretarul general Paul Stănescu, întotdeauna sunt primele alegeri. Primele alegeri sunt cele europarlamentare. După alegerile europarlamentare, partidul se va strânge şi va avea abordarea pentru alegerile locale”, a precizat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite