Povestea tulburătoare a unei femei: cum este să trăieşti câteva luni cu un vierme în creier care îţi distruge treptat viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicina are rezervate de multe ori cazurile sale speciale, extraordinare, iar cele despre teniile care parazitează creierul unui om sunt cu adevărat fascinante. O femeie a povestit de curând cum este să trăieşti cu un vierme în creier, un vierme care îţi consumă treptat amintirile şi viaţa.

Joanna Rossiter a povestit pentru publicaţia „The Guardian“ ce presupune viaţa, chiar şi preţ de câteva luni, cu un vierme plat în creierul tău. Ea a descris cum este să începi să uiţi cuvinte banale, cum începi să pierzi controlul asupra membrelor tale, iar la început habar nu ai de ceea ce se întâmplă cu tine. „Dacă nu-mi tratam problema, viermele ar fi continuat să-mi mănânce din creier“, descrie aceasta evenimentul.

Problema Joannei a început când a decis să stea câteva luni în India pentru a-şi găsi inspiraţia pentru un roman pe care îl scria, dar şi pentru că trebuia să predea la o şcoală de acolo. Ea a povestit cum a început să uite cuvinte sau cum le-a încurcat sensurile. Iar după-amiaza, când încerca să mai scrie câteva rânduri la cartea sa, ajungea să nu aibă niciun gând, niciun pic de inspiraţie.

După cinci luni, Rossiter avea să se trezească cu braţul său amorţit, asta după ce cu o zi înainte a simţit furnicături spre gât. În aceeaşi zi, spre seară, avea să leşine. Primul gând a fost că a suferit un atac vascular cerebral, la doar 21 de ani. După ce a reuşit să se menţină trează aproape o oră, a leşinat din nou, de data asta pe termen mai lung. A ajuns astfel la spital unde, după o tomografie, a aflat că în creierul său există o tenie (vierme lat).

În India nu era sigură că ar fi fost tratată eficient, astfel că a revenit în Marea Britanie. Aici a aflat că aceşti viermi se iau din cartea de porc sau, cel mai probabil în cazul ei, pentru că nu mănâncă porc, prin inhalarea unui ou de vierme. Acesta călătoreşte prin sânge şi poate ajunge în creier.

Nu mai sufăr de crize de pierdere a cunoştinţei şi, deşi cicatricele lăsate de vierme înseamnă că încă am probleme să-mi aduc aminte anumite cuvinte, viermele a dispărut pentru totdeauna. Joanna Rossiter
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite