Liviu Dragnea a iniţiat o tentativă de subminare a  securităţii naţionale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate acţiunile lui Liviu Dragnea din finalul săptămânii trecute se pot încadra foarte bine în „tentativă de atac la securitatea naţională”, având în vedere funcţia lui Dragnea în conducerea statului român. Sper ca instituţiile responsabile de securitatea naţională, preşedintele României, CSAT să analizeze toate declaraţiile lui Dragnea din perspectiva articolelor din Codul Penal care descriu infracţiunile contra securităţii naţionale.

Dragnea ameninţă cu reducerea fondurilor alocate instituţiilor de forţă

Iată declaraţia: „Niciun guvern normal la cap nu mai poate aloca sume mai mari, în condiţiile în care aflăm că s-au făcut înregistrări mai mari ca în SUA, care este ţinta numărul 1 a terorismului mondial”.

Este clar că la viitoarea rectificare bugetară guvernul condus de Dragnea va tăia din bugetele serviciilor de informaţii, ale parchetelor, ale instanţelor de judecată, afectându-le capacitatea de acţiune în cazul unor atacuri teroriste, spionaj, atacuri cibernetice sau alte activităţi ostile României. Acţiunea se încadrează la  subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului român.

Dragnea ameninţă UE şi NATO

Iată declaraţia: „după Revoluţie, NATO, UE au spus că ne învaţă democraţia. Ar trebui să-şi asume cu toţii această responsabilitate, pentru că parţial au finanţat şi susţinut public acest stat paralel. Ar trebui să-şi asume asta”.

Colaborarea dintre serviciile secrete în Cadrul NATO, inclusiv sprijin cu tehnică şi logistică, devine în mintea lui Dragnea „finanţarea statului paralel”. Dragnea distruge toată politica externă a României din ultimii 15 ani. Cum actuala politică de apărare a României se bazează pe alianţele militare cu NATO şi UE, Dragnea periclitează grav apărarea şi securitatea naţională a statului român.

  Dragnea îl ameninţă pe preşedintele Iohannis

  Declaraţia lui Dragnea: „Klaus Iohannis este unul dintre beneficiarii acestui sistem, prin uneltele pe care le are: şefii parchetelor, Pahontu, care este unul din liderii importanţi din acest sistem. Am spus că suntem hotărâţi să mergem până la capăt. Dacă va face greşeala fatală să nu aplice o decizie a CCR, această încălcare nu ne va lăsa indiferenţi. Nu putem să stăm cu mâinile în sân. Vom utiliza tot ce avem la dispoziţie, civic, legal, constituţional. - Se poate ajunge la suspendare?:  Se poate ajunge la orice. - Dacă domnul preşedinte încalcă Constituţia, acţionăm, indiferent de costuri”.

Dragnea este gata să arunce România în haos total, din dorinţa de a acapara preşedinţia României. Costurile economice, politice, afectarea parteneriatelor cu UE şi NATO, afectarea activităţii guvernamentale, toate într-o perioadă tulbure, într-o zonă geografică extrem de nesigură, echivalează cu un atentat la securitatea naţională.

  Dragnea ameninţă procurorii

  „Sper să nu fie niciun procuror care să rişte atât de mult ca să dea curs la această demenţă (sesizarea împotriva premierului Dăncilă). Foarte mulţi procurori riscă să plătească greu. Frica pe care o au îi face să nu-şi mai ia nicio măsură de siguranţă”, declară Liviu Dragnea.

Inducerea fricii în personalul care lucrează în justiţie, sancţionată inclusiv prin declaraţii ale asociaţilor de magistraţi şi ale instituţiilor  din justiţie, are darul de a paraliza acest segment important al stabilităţii statului de drept român, riscă să arunce în aer tratatele de aderare ale României la UE şi NATO. Dragnea sacrifică o ţară ca să-şi salveze pielea, în aşteptarea verdictului din 21 iunie.

Tăriceanu participă şi el la iniţierea acestui grup infracţional organizat: „preşedintele ţării nu trebuie să aibă un rol în funcţionarea serviciilor de informaţii”.

Cu alte cuvinte, preşedintele Iohannis care are responsabilitatea  securităţii naţionale şi care conduce CSAT, să nu mai aibă niciun rol în asigurarea securităţii naţionale. Se îndeplinesc toate caracteristicile de „grup infracţional organizat”, la care participă parlamentarii puterii care vor aproba legile dorite de Dragnea şi Tariceanu şi  care subminează securitatea naţională,  premierul Dăncilă şi toţi miniştrii care vor acţiona la comanda lui Dragnea.

  Să ne înţelegem.

  În lumea complexă de  azi „securitatea naţională” nu înseamnă doar să aperi cu arma în mână graniţele ţării. Înseamnă mult mai mult. Să asiguri instituţiilor de forţă resursele  umane şi materiale necesare pentru războaie „hibride”, să asiguri continuitatea parteneriatelor internaţionale care contribuie decisiv la  apărarea ţării, să asiguri independenţa justiţiei, să asiguri echilibrele şi interesele economice ale României, să asiguri „checks and balances” pentru ca nicio putere a statului să nu acapareze prerogativele şi atributele altei puteri.  O putere ostilă poate cuceri o ţară şi nemilitar, subminându-i economia, instituţiile de forţă, alianţele, funcţionarea statului de drept. Toate acţiunile lui Dragnea spre acest pericol ne îndreaptă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite