Ex-premierul Ion Sturza: „În Parlament s-a creat o majoritate oportunistă, care blochează activitatea Guvernului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul asumării răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului asupra unui pachet de proiecte restante, fostul premier Ion Sturza i-a atenţionat pe liderii partidelor din coaliţie că un grup de deputaţi blochează activitatea Executivului.

„Stimaţi domnilor Filat, Lupu, Hadârcă! Este cunoscut că deja de ceva timp în Parlament s-a creat o nouă majoritate, una transpartinică şi extrem de oportunistă! Anume această majoritate blochează astăzi adoptarea unor legi foarte importante pentru buna funcţionare a ţării, pentru ordine în justiţie, transparenţă în operaţiunile financiare, rectificări bugetare etc. Fără de acestea, este blocată activitatea Guvernului domniilor voastre“, a scris Sturza pe Facebook.

Totodată, el a avertizat că Moldova riscă să nu primească suportul financiar extern, atât de necesar: „În condiţiile blocadei externe, ale crizei regionale, comportamentul deputaţilor oportunişti care susţin (o spun cu toată responsabilitatea!) interese de grup şi infractori în grup este o formă de laşitate… Spuneţi-ne numele lor, eu le cunosc, dar să ştie şi toată lumea cine, atunci când ţara «arde», vrea să se pieptene cu un pieptene de aur…“.

„Astăzi Moldova are nevoie ca niciodată de coeziune şi de lideri capabili să conducă ferm şi cu demnitate ţara. Încercaţi, măcar în al 12-lea ceas, să o faceţi. Fiţi atenţi, dacă nu, o vor face alţii…“, a conchis fostul premier.

Anticipând eventualele speculaţii, premierul Iurie Leancă a declarat ieri că în coaliţia de guvernare nu există fisuri şi că decizia a fost luată consensual.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite