Albert Florea a câştigat cinci medalii de aur în 2009

Albert Florea a câştigat cinci medalii de aur în 2009

Judoka Albert-Ştefan Florea a dat lovitura în anul abia încheiat, cucerind nu mai puţin de cinci medalii de aur la Campionatele Naţionale ale României şi la Campionatul Balcanic din Turcia. Are doar14 ani şi este deja un sportiv cunoscut în România datorită performanţelor sale. La vârsta de şase ani, a fost adus la sala de judo a Clubului Unirea de către bunicul său.

Focşani: Comerţul cu aur este marea afacere a crizei

Focşani: Comerţul cu aur este marea afacere a crizei

Vânzările de bijuterii din metale preţioase au înregistrat o creştere semnificativă numeroşi focşăneni considerându-le o investiţie sigură. În 2009, aurul s-a scumpit cu peste 25 la sută, asigurând o protecţie extrem de eficientă împotriva inflaţiei.Dacă multe firme au dat faliment încă din primele luni ale crizei economice, nu acelaşi lucru se poate spune despre cele ale căror magazine comercializează bijuterii din aur

Focşani: Silviu Renţea a luat Cupa Campionilor în 1995

Focşani: Silviu Renţea a luat Cupa Campionilor în 1995

Este fost component al Lotului naţional de judo al României. Ca antrenor a antrenat nume sonore din judo-ul românesc: Simona Richter, Tanţa Gălăţeanu, Adi Moldoveanu şi Ana-Maria Ştefan. Silviu Renţea a început să practice judo-ul la vârsta de 9 ani sub îndrumarea profesorului Aurel Câmpeanu de la CS Unirea Focşani. S-a impus imediat pe tatami şi a câştigat repede câteva concursuri destinate copiilor. La 16 ani a fost selecţi

Focşani: Dascălii vor face naveta pe banii lor

Focşani: Dascălii vor face naveta pe banii lor

Cadrele didactice intră şi mai sărace în noul an, din veniturile acestora fiind tăiate sume cuprinse între 700 şi 1.500 lei. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vrancea au recunoscut că sunt şanse mici ca profesorii navetişti să încaseze sporul de zonă.Peste 1.000 de cadre didactice care fac neveta la şcolile din judeţul Vrancea riscă, din 2010, să scoată bani din buzunar pentru a-şi plăti neveta. Multe dintre primării n

Focşani: George şi Andra sunt primii miri din 2010

Focşani: George şi Andra sunt primii miri din 2010

Emoţii, lacrimi de fericire şi multă forfătă a doua zi anului 2010, la Starea Civilă din Focşani. Ieri, a fost oficiată prima cununie civilă a noului an. George şi Andra Constantinescu au pus capăt burlăciei, întemeindu-şi prima familie din Focşani în 2010. Imediat după ce s-a încheiat minivacanţa de sărbători, focşănenii s-au prezentat la Starea Civilă, aflată în incinta Teatrului Maior "Gheorghe Pastia", din Focşani,

Întoarcerea României în Evul Mediu - adică într-o „reţetă” socială în care au fost create, imoral şi abuziv, categorii sociale privilegiate, care sunt deasupra legii şi contrare Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului - a fost posibilă printr-un plan gândit şi implementat de „baronii” politici.

acum 9 zile · comentarii (39)

Când, în 1987, Academia Ungară a editat acel ridicol „tratat“ de Istoria Transilvaniei, plin de dezinformări şi de interpretări tendenţioase, regimul comunist, în loc să răspundă, la rândul său, cu un tratat academic mai solid decât prostiile de la Budapesta, a editat lucrarea propagandistică Transilvania, pământ românesc, sub redacţia savantului de renume mondial... Ilie Ceauşescu.

acum 7 zile · comentarii (129)

Ieri, CexN al PSD a adoptat o rezoluţie împotriva aşa-numitului „stat paralel şi ilegitim“. În conferinţa de presă, la întrebările: „Ce este statul paralel?“ Liviu Dragnea răspunde: „Se vorbeşte în spaţiul public de asta de foarte mult timp şi toată lumea înţelege…“ A încheiat subiectul. Iată ce înţeleg eu că este „statul paralel“: un bluf.

acum 7 zile · comentarii ()

Acum e clar pentru toată lumea, cred. „Statul Paralel şi Ilegitim” este, de fapt, justiţia independentă, aceea care îndrăzneşte să nu asculte de ordinele venite de la „el lider maximo”, Liviu Dragnea. Mai mult, justiţia consumă fonduri bugetare care, nu-i aşa, sunt alocate la ordinele lui Dragnea. Şi, să vezi obrăznicie, în loc să-i sărute ghiulul, muşcă mâna care o hrăneşte.

acum 7 zile · comentarii ()

Sunt unii care deplâng existenţa unui stat paralel, alţii ne sperie cu îngrozitoarea idee conform căreia statul român ar fi condus de străini, alţii atribuie toate relele penalilor care deformează esenţa acestui stat centenar. Toate formulele, însă, ascund adevărata natură a defectului congenital de care suferim, ce decurge din faptul că suntem conduşi de către nişte paraleli, un sistem politic de-a-ndoaselea.

acum 7 zile · comentarii ()

În urmă cu mai puţin de o săptămână, la Congresul TSD, propuneam o iniţiativă care se numeşte România Tinerilor şi care îşi propune să fie cea mai amplă cercetare făcută în rândul tinerilor pentru a putea apoi să creăm un program politic şi de politici publice dedicat tinerilor. În viziunea mea şi a colegilor mei din TSD, România Tinerilor trebuie să însemne România făcută de tineri, cu tineri şi pentru tineri.

acum 7 zile · comentarii (4)

De câte ori citesc pagini despre istoria adevărată a Primului Război Mondial şi despre etapele înfăptuirii Marii Uniri, ctitorită prin trei acte plebiscitare ale populaţiei din Moldova de peste Prut (27 martie 1918, la Chişinău), Bucovina de Nord (28 noiembrie 1918, la Cernăuţi) şi Transilvania (1 decembrie 1918, la Alba Iulia), încerc un sentiment de mândrie naţională şi mă gândesc la acei mari bărbaţi de stat care au făurit România Mare.

acum 8 luni · comentarii (28)

La mijlocul acestei săptămâni, mai precis miercuri, 26 octombrie 2016, Curtea Constituţională a României (CCR, prin abreviere) a decis că Legea privind plagiatul şi şcolile doctorale din România, adoptată pe „repede înainte” de un Senat în adormire/amorţire/buimăcire, este neconstituţională.

acum 1 an · comentarii (11)

La sfârşitul săptămânii trecute, Focşanii au fost gazda Conferinţei Naţionale a Federaţiei Naţionale Sindicale AGRO PROPACT la care au participat liderii judeţeni şi zonali ai acestui sindicat, reprezentanţi ai direcţiilor şi camerelor agricole judeţene, ai altor instituţii din teritoriu aflate în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, fermieri, specialişti din conducerea unor structuri profesionale cu profil agricol.

acum 1 an · comentarii (1)

Lângă fruntariile ţării noastre şi în imediata lor apropiere au locuri cele mai tulburi evenimente postbelice, cu grave urmări asupra păcii şi dezvoltării democratice în zona  flancului sud-estic al Uniunii Europene şi NATO şi toate ţărmurile Mării Negre, însă politicienii români de doi bani au preocupări fără nici o legătură cu menţinerea stabilităţii politice şi economice a ţării.

acum 1 an · comentarii (6)

După mai bine de şapte luni de atacuri sistematice ale liderilor majorităţii parlamentare (Ponta, Dragnea, Tăriceanu ş.a.) la adresa guvernului de tehnocraţi condus de Dacian Cioloş, căruia i-au fost aduse acuzaţii dintre cele mai abjecte (miniştrii fiind consideraţi agenţi ai Bruxelles-ului), s-a găsit, în sfârşit, un ministru cu sânge în instalaţie care să încerce restabilirea adevărului.

acum 1 an · comentarii (2)

Pe la mijlocul anilor ’50 ai secolului trecut, la şcoala din satul meu natal exista o bază sportivă, modestă totuşi, în care noi, elevii, făceam mişcare. Nu aveam stadion, dar puteam face atletism şi volei, iar pe izlazul satului jucam fotbal. Profesorul de sport nu era un cadru didactic de „umplutură” în şcoală şi îşi făcea meseria cum ştia el mai bine. N-am crescut cocoşaţi, ci tineri atlelici, dispuşi la efort fizic.

acum 1 an · comentarii (3)

Mi-amintesc ca şi cum ar fi fost ieri cât de tare a bătut vântul în acea zi. Mult praf. Mi-am pus batista la nas. Nici nu mai ştiu cine de pe uliţă a zis ceva despre o explozie nucleară. Eram oricum „rupţi” de lume, de ştiri şi de televizor. Eram nişte copii, dar adulţii erau şi mai departe de realitate.

acum 2 ani · comentarii (17)

O parte dintre oamenii singuri, ajunşi la vârsta senectuţii, aleg să-şi petreacă ultima etapă a vieţii în centre speciale. Acolo au parte de îngrijire, atenţie, îşi fac prieteni şi deapănă poveşti. Uneori se înţeleg, alteori se contrazic, dar dacă îi întrebi despre starea generală, toţi răspund că e bine.

acum 2 ani · comentarii (46)
Postari Recente