Din cauza condiţiile meteo nefavorabile, activutatea bac-urilor care traversează Dunărea la Chiciu spre Bulgaria a fost oprită.
UPDATE Căpitania Portului: Bac-urile care traversează Dunărea, oprite cauza vântului puternic, şi-au reluat activitatea

Din cauza condiţiile meteo nefavorabile, activutatea bac-urilor care traversează Dunărea la Chiciu spre Bulgaria a fost oprită.
Traficul pe DN3 Bucureşti-Călăraşi se desfăşoară pe un singur fir, la intrarea în localitatea Brăneşti din cauza unui accident în care au fost implicate douăm autoturisme.
Sute de şomeri sunt aşteptaţi vineri la Călăraşi şi Olteniţa pentru a/şi încerca norocul la Bursa generală a locurilor de muncă. Autorităţile au anunţat că sunt vacante peste 200 de posturi.
Douăsprezece judeţe se află vineri dimineaţă sub cod galben de vânt, a cărui viteză poate ajunge şi până la 90 - 100 km/h. Până la ora 10.00, înBăărgan, vântul va suflat cu putere şi nu sunt excluse nici precipitaţii, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM).
În zilele de 16 şi 17 aprilie, a avut loc o acţiune de control în parcuri demarată de personalul din cadrul Serviciului de Control şi Protecţia Animalelor a efectuat mai multe razii în parcuri pentru a-i responsabiliza pe călărăşeni să respecte normele de curăţenie, igienă şi întreţinere în condiţii optime a spaţiului de cazare a animalelor.
Amenzi în valoare de 100.000 de lei au fost aplicate de inspectorii ITM Călăraşi pentru muncă nedeclarată, în urma controalelor effectuate în săptămâna 10-13 aprilie.
Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa extraordinară de îndată, joi, 19 aprilie, ora 15.30 av\nd pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre. Este vorba despre finalizarea evaluării proiectelor depuse spre finanţare prin Programul INTERREG V-a RO-BG.
Aproape 6.000 de autovehicule au fost controlate, au fost aplicate peste 1.700 de sancţiuni contravenţionale şi au fost retrase 131 de certificate de înmatriculare, în cadrul unei razii organizate la nivel naţional, în perioada 16-17 aprilie, privind transportul de mărfuri şi de persoane.
Traficul pe Autostrada Soarelui, între kilometrii 80 şi 85 este restricţionat joi, 19 aprilie, până la ora 17.00, pe sensul de mers către Constanţa, din cauza lucrărilor de reparaţii la gropilor apărute pe benzile unu şi cea de urgenţă.
Primăria Municipiului Călăraşi, prin Serviciul Taxe şi Impozite Locale, a făcut a analiză a veniturilor înregistrate în anul 2018, de la începutul anului şi până în prezent, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. S-au înregistrat creşteri la încasările veniturilor din proprietate, cu 679% mai mult decât în 2017.
Angajatorii din Spaţiul Economic European pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin intermediul reţelei Eures, un număr de 1.270 locuri de muncă, cele mai multe în Germania, Malta şi Olanda.
Centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au efectuat plata sumei de circa 1,61 milioane de lei pentru serviciile de întocmire şi menţinere a registrelor genealogice şi pentru serviciile de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, aferente lunii ianuarie 2018.
Nu doar că ajută la eliminarea otrăvurilor din corp, dar întăresc şi imunitatea. În popor se spune chiar că au puterea să „schimbe“ sângele, invadându-l cu vitamine esenţiale.
Tot mai mulţi şoferi care încalcă legea cad în plasa poliţiştilor rutieri. Oamenii legii desfăşoară zilnic acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic, în timpul cărora sunt sancţionate abaterile celor care încalcă prevederile legislaţiei rutiere.
Ruinele cetăţii de la Păcuiul lui Soare au devenit atracţiile judeţului Călăraşi şi se numără printre cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre. Al doilea sit ca mărime din ţară, după Sarmizegetusa, cetatea bizantină de pe insula Păcuiul lui Soare se afundă, din păcate, în apele nemiloase ale Dunării. Natalia Paţurcă, senator de Călăraşi, a tras un semnal de alarmă în Parlament pentru ca acesta să devină un obiectiv turistic internaţional.
Comisia de etică şi arbitraj din TVR a analizat pe parcursul a patru şedinţe, desfăşurate în zilele de 22, 24, 26 şi 28 martie 2018, felul în care a respectat Statul ziaristului din Televiziunea publică.
30 decembrie 1933: se instituie starea de asediu printr-un decret prin care statul român îşi aroga dreptul de cenzura presa, ba chiar de a împiedica apariţia unor publicaţii. Acestea fiind datele problemei, propun descifrarea misterului din jurul ştampilei ANULAT de pe coperta revistei "Veselia", posibil o restricţionare a circulaţiei publicaţiei prin ţară.
„Imperialul” a atras ca un magnet publicul la Ateneu şi biletele s-au pus în vânzare mai devreme decât de obicei, epuizându-se rapid şi stârnind nemulţumiri.
23 aprilie este sărbătoarea militarilor care activează în Forţele Terestre Române. O categorie de forţe armate care are efectivul cel mai numeros dintre cele trei care alcătuiesc Forţele Armate Române. Patronul spiritual al acestei forţe disuasive este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.
Recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a statului evreu ridică România din rândurile celei de 3-a Europa şi o plasează într-o sferă de influenţă şi de mediere atât între interesele americane şi Uniune, cât şi între Europa de Vest şi cea de Est.
Scriu de ani buni despre zona euro şi mai ales despre ceea ce înseamnă pentru România aderarea la această zonă. Nu de puţine ori am scris că România are nevoie să-şi definească un traseu, un Plan de trecere la euro în mod oficial, aşa cum toate celelalte state est-europene au făcut (majoritatea imediat după intrarea în UE).
Dacă creştinismul ar fi vrut să reuşească în Antichitate, nu ar fi trebuit să admită, vreodată, că femeile au fost primele care au descoperit mormântul gol şi primele care l-au văzut pe Iisus Hristos după ce Acesta a înviat. Şi nici nu ar fi trebuit să accepte că femeile se numărau printre principalii susţinători ai lui Hristos şi, de asemenea, că se numărau printre lideri, în grupul extins de ucenici.
De fiecare dată, pe 7 aprilie, cetăţenii Republicii Moldova fac bilanţul progreselor pe care le-a făcut ţara după protestele tinerilor din aprilie 2009, cunoscute în occident ca şi „Revoluţia Twitter“.
Cred că nu mai este un secret pentru nimeni că Dragnea se crede unicul factor de putere din România. Un dictator. Toate acţiunile din ultima perioadă confirmă această teză. Conduce guvernul prin „umbra” sa, Viorica Dăncilă, conduce parlamentul cu ameninţarea că parlamentarii care nu-l ascultă orbeşte nu se vor mai regăsi pe liste la viitoarele alegeri.
După ce luni a făcut mult-aşteptatul, dar şi previzibilul anunţ legat de refuzul de a o demite din funcţie pe d-na Laura Codruţa Kὅvesi - România este, după cum se vede, printre altele, şi ţara tuturor oximoroanelor - preşedintele Klaus Iohannis nu a lăsat să treacă nici măcar o zi fără să formuleze o critică la adresa felului catastrofal în care guvernează ţara alianţa PSD-ALDE.
Vor unii stat de drept. Dar să stăm drept oare nu vrem? Până la urmă, politica fără morală nu e doar o curvă. E şi o asasină, fiindcă, altfel decât crede CCR, corupţia chiar ucide. Dar mutarea la Ierusalim?
Desigur, la modul ideal, o ţară trebuie să fie puternică, exemplu în dezvoltare economică şi socială, dispunând de o armată puternică, argument disuasiv suficient pentru a-şi apăra cetăţenii, cu politicieni luminaţi dorind binele colectiv, cel pentru care sunt gata să şi-l sacrifice pe cel propriu, eventual murind săraci şi fericiţi că s-au jertfit pe altarul binelui comun.
Turbulenţele actuale din întreaga lume, perspectiva unei confruntări ruso-americane în Siria sau chiar a unor ciocniri turco-americane la Manbij, evoluţiile complicate în criza nord-coreeană, problemele acute ale Europei unite, toate au obstrucţionat şi trimis la „şi altele” drama armenilor intraţi în cea de a opta zi de proteste la Erevan.
Dacă creştinismul ar fi vrut să reuşească în Antichitate, nu ar fi trebuit să admită, vreodată, că femeile au fost primele care au descoperit mormântul gol şi primele care l-au văzut pe Iisus Hristos după ce Acesta a înviat. Şi nici nu ar fi trebuit să accepte că femeile se numărau printre principalii susţinători ai lui Hristos şi, de asemenea, că se numărau printre lideri, în grupul extins de ucenici.
De fiecare dată, pe 7 aprilie, cetăţenii Republicii Moldova fac bilanţul progreselor pe care le-a făcut ţara după protestele tinerilor din aprilie 2009, cunoscute în occident ca şi „Revoluţia Twitter“.
A fost pură întâmplare să ajung, chiar de Ziua Internaţională a Circului – a treia sâmbătă din aprilie, la Circul Metropolitan şi un impuls de moment să mă reîntorc temporar într-o copilărie dominată de magic.
Realităţile româneşti strălucesc într-un roman mizerabilist, dar bun, ca divinităţile mărunte în sufletul Sfântului Anton.
Un mare, foarte mare dirijor vine în România. Gloria, concert greu. Lucrare monumentală, gravă, solemnă. Orchestră mare, bine plătită.
Individual şi abdominal, oricine, inclusiv Germania, are dreptul să crape de bine. Ceea ce lasă, totuşi, fără răspuns întrebarea: de asta există Uniunea Europeană? Dacă UE e totuna cu aranjamentul care propteşte o hegemonie principial duioasă şi economic dubioasă, periferiile estice şi sudice ale Europei sînt sacrificate.
Programarea economică este prezentă în toate ţările lumii. Lipsa viziunii în ceea ce priveşte modelul de dezvoltare / modelul industrial conduce la ceea ce am văzut cu toţii în primii 20 de ani ai tranziţiei în România. Haos, recesiuni transformaţionale însoţite de căderi economice, şomaj, pierdere de potenţial economic şi haos. Crearea unui pattern de dezvoltare pe termen lung este strict necesară. Construcţie fără proiect nu există.
O recentă declaraţie a Alinei Gorghiu, fost preşedinte al PNL, a trecut aproape neobservată, deşi are consecinţe foarte importante pe multiple planuri. În urmă cu câteva zile, ea a prezentat decizia conducerii PNL de a susţine referendumul pentru familie.
„Festivalul Lalelelor“ din acest an a prilejuit nu numai un nedorit şi ciudat-atipic moment din viaţa politică a doamnei Dăncilă, Prim-Ministru al României noastre. Ţară care se dovedeşte din nou atipică, impredictibilă şi excentrică. Nu a fost vorba despre doar atât, căci atunci nu ar fi fost eveniment, ci parte a cotidianului.