Minora vândută unui francez de către părinți a fost găsită. Cât a plătit bătrânul pentru exploatarea sexuală a fetei

0
Publicat:

Copila vândută unui cetățean francez, de 70 de ani, a fost găsită de polițiștii călărășeni. Minora și tatăl său fugiseră din străinătate, în urmă cu o săptămână când s-a declanșat scandalul. Bărbatul a fost reținut, iar fata se află acum în grija statului.

Minora a fost exploatată sexual în Franța FOTO Shutterstock
Minora a fost exploatată sexual în Franța FOTO Shutterstock

La data de 8 martie, în urma investigațiilor desfășurate în cauză, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Inspectoratul de Poliție Județean Călărași au identificat minora și pe tatăl acesteia. Cei doi au fugit din Franța în urmă cu o săptămână și au venit în județul Călărași.

"D.G.A.S.P.C. Călărași a preluat sub protecție minora, iar persoana bănuită a fost reținută și prezentată judecătorilor în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare, emis de către autoritățile franceze. Procedura de executare a mandatului european de arestare este în curs de desfășurare", a transmis IPJ Călărași.

La data de 6 martie, autoritățile franceze au introdus în Sistemul de Informații Schengen o semnalare pe numele persoanei bănuite, cetățean român, tatăl copilei,  solicitându-se arestarea acestuia, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare.

Bărbatul este bănuit de faptul că, în perioada ianuarie – februarie 2023, ar fi aplicat rele tratamente fiicei sale minore, în scopul exploatării sexuale a acesteia de către un cetățean francez, primind în schimb 89.000 de euro. 

O sursă judiciară a confirmat pentru AFP că, pe data de 22 februarie, a fost deschisă o anchetă judiciară, în care vârstnicul este inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui minor sub 15 ani. De asemenea, mama fetei a fost pusă sub acuzare pentru trafic de minori. Ambii se află în arest preventiv.  

A fugit cu fata în România

La data de 3 martie, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a fost informat de către Biroul Atașatului de Afaceri Interne al M.A.I. din Paris cu privire la faptul că o minoră, de 12 ani, de cetățenie română, a fost victima unei infracțiuni de natură sexuală, în Paris. Incidentul a avut loc la data de 19 februarie 2023, în exploatarea minorei fiind implicați chiar părinții acesteia.

Din investigațiile Poliției Franceze a reieșit că părinții minorei ar fi primit sume mari de bani de la un cetățean francez, în schimbul exploatării sexuale a copilului.

Mama minorei și cetățeanul francez au fost arestați preventiv de Poliția Franceză, fiind acuzați de trafic de ființe umane și agresiune sexuală asupra unui minor.

Tatăl minorei a părăsit Franța împreună cu cei doi copii ai săi, printre care și victima.

Centrul de Cooperare Polițienească Internațională a facilitat schimbul de informații dintre Poliția Franceză și Poliția Română.  Astfel, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a efectuat investigații, cu operativitate, în vederea localizării minorei și a tatălui acesteia, stabilindu-se că aceștia se află în România.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite