VIDEO De ce conduc englezii maşina pe cealaltă parte a drumului

De ce englezii conduc pe stânga, iar restul lumii pe dreapta? Ştiinţa explică o dilemă veche de sute de ani

Englezii s-au diferenţiat mereu prin faptul că ei conduc maşina pe partea stângă. Dar de ce fac acest lucru? A devenit un fapt obişnuit pentru ei şi, din fericire, există câteva răspunsuri cu privire la această dilemă despre de ce unii conduc pe o parte, iar cei mai mulţi pe cealaltă parte a drumului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Semne ale condusului pe partea stângă în Marea Britanie sunt încă din vremea romanilor, o vreme în care englezii erau la rândul lor colonie. Se pare că decizia era destul de simplă. Romanii aduşi pe actualul teritoriu al Marii Britanii ştiau să lupte cu sabia în mâna dreaptă, astfel că aveau nevoie să meargă pe partea stângă pentru a putea manevra sabia cu lejeritate.

În celelalte ţări, cum ar fi şi SUA, teritoriu ocupat de britanici, s-a dezvoltat mersul pe partea dreaptă pentru că aşa erau conduse mai uşor animalele. Biciul era mânuit cu mâna dreaptă, iar vizitiul trebuia astfel să stea pe ultimul cal sau bou din stânga, ajungând astfel să meargă pe partea dreaptă. În fapt, aşa era mai uşor de văzut un potenţial pericol. Explicaţiile pe larg sunt disponibile în videoclipul de mai jos publicat pe YouTube de către cei de la MinuteEarth.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările