VIDEO Au ajuns americanii pe Lună?

VIDEO Au ajuns americanii pe Lună?

Am ajuns sau nu pe Lună?

Asta este! Există acum noi dovezi, cum că, de fapt, aselenizarea americanilor nu este decât o uriaşă minciună! Dovada? Vreţi dovezi? Nimic mai simplu, cu mai bine de zece ani în urmă în ediţia sa dintr-o duminică, un anume mare cotidian cu difuzare naţională aducea argumente de netăgăduit în această privinţă! Oare aşa să fie? Să vedem şi noi despre ce este vorba….

Cităm din publicaţia cu pricina, cuvânt cu cuvânt: “Miercuri seara, la ora 20:45 (21:45 ora Bucureştiului), postul de televiziune francez ARTE a transmis un film tulburător intitulat «A-t-on marché sur la Lune?» (S-a păşit pe Lună?), care reia, cu argumentele logicii deductive şi ale declaraţiilor unor persoane importante ale vremii, aceeaşi mare suspiciune istorică.

Problemele ridicate în acest film realizat sub forma unui reportaj-anchetă sunt atât de grave încât realizatorii, temându-se probabil de cine ştie ce consecinţe, i-au adăugat un final artificial, din care lipseşte argumentul ştiinţific aflat, se pare, în posesia profesorului Răzuş.”.

Văzusem şi eu documentarul cu pricina. A fost ceva de-a dreptul senzaţional. Încă de la primele secvenţe am fost ca fermecat. Nixon, temându-se că nu vor putea fi transmise imagini în direct de pe Lună a dat ordin să se realizeze o înscenare pe Terra. Pentru aceasta a fost ales Kubrick, cel care realizase deja extraordinarul film 2001 – Odiseea spaţială. 

Acesta, împreună cu o echipă minusculă (numai patru oameni ai CIA), a realizat faimoasele secvenţe pe care le ştim cu toţii. Povestea este cunoscută de toată lumea şi, până să văd acest documentar, asta credeam că este: o simplă poveste a unora cu imaginaţie în exces. Numai că în film se aduceau argumente de necontestat: mărturiile unor foşti consilieri ai preşedintelui Nixon! Puteam să nu cred că am de-a face cu o chestie serioasă? Puteam! Erau multe năzbâtii acolo, care ar fi trebuit să-mi atragă atenţia.

Nu mi-au atras mai nimica, încă nu dobândisem acei anticorpi care să mă ajute să îmi dau seama că este vorba despre o făcătură. Aşa că a doua zi am dat sfoară pe chat-ul revistei Ştiinţă şi Tehnică (pe vremea aceea avea şi chat)… că americanii… că aşa şi pe dincolo… auzi nene! Dar cum fac eu de fiecare dată m-am apucat să verific. Rezultatul verificărilor mele: zero. NASA nu reacţionase în niciun fel la documentarul difuzat de prestigiosul canal ARTE.

Am intrat şi pe site-ul postului francez. Se vorbea acolo despre emisiunea văzută de mine, erau trimiteri către alte site-uri de unde aş fi putut afla mai multe. Nu am aflat absolut nimic. În cele din urmă am descoperit, tot pe ARTE, un interviu cu realizatorul filmului care mă uimise. L-am citit.

Citiţi continuarea pe site-ul publicaţiei Ştiinţă&Tehnică. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările