NASA a prezentat panorame superbe din timpul misiunilor Apollo cu ocazia celor 50 de ani împliniţi de la primii paşi pe Lună

NASA a prezentat panorame superbe din timpul misiunilor Apollo cu ocazia celor 50 de ani împliniţi de la primii paşi pe Lună

FOTO via NASA

Fotografiile individuale au fost realizate de astronauţii misiunilor Apollo şi ”adunate” pentru a construi panoramele impresionante de către specialistul în imagine al agenţiei spaţiale, Warren Harold.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acurateţea fotografiilor a fost confirmată de către Harrison ”Jack” Schmitt, singurul geolog care a păşit pe Lună, membru al echipajului Apollo 17.

”Valea Taurus-Littrow prezintă una dintre cele mai spectaculoase privelişti naturale din Sistemul Solar” a spus Schmitt, vorbind despre imaginile care prezintă baza lunară Station 5, prezentă în zona de aterizare Taurus-Littrow.

”Pereţii masivi ai văii sunt iluminaţi de Soare, se înalţă mai mult decât cei ai Marelui Canion, până la 1450 de metri la nord şi 2150 de metri la sud. Iar peste zidul sudic al văii poţi vedea casa, Pământul albastru aflat la numai 400.000 de km disanţă”, a adăugat astronautul.

Sunt 45 astfel de imagini, surprinse în timpul mai multor misiuni, inclusiv Apollo 17, Apollo 16 şi, bineînţeles, Apollo 11. Toate pot fi văzute pe contul oficial de Flickr al NASA.

FOTO via NASA

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: