NASA va lansa o misiune către Alpha Centauri cu ocazia sărbătoririi centenarului aselenizării

NASA va lansa o misiune către Alpha Centauri cu ocazia sărbătoririi centenarului aselenizării

FOTO via Slashgear

Alpha Centauri este unul dintre Sistemele Solare cele mai apropiate de al nostru, acesta situându-se la ”doar” patru ani-lumină depărtare. Se pare că el reprezintă noua ţintă a NASA pe termen scurt şi mediu, Agenţia Spaţială Americană plănuind să lanseze o misiune cu ocazia împlinirii a 100 de ani de când Neil Armstrong a păşit pe lună (1969).

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul 2069 reprezintă termenul limită setat de NASA pentru debutul misiunii sale, una pentru care tehnologia necesară nu este nici măcar disponibilă la momentul actual. Ea va fi dezvoltată pe parcursul deceniilor viitoare şi va fi folosită pentru ghidarea prin spaţiul interstelar a unei sonde fără personal uman la bord. Ea va explora Alpha Centauri în întregimea sa, având misiunea de a găsi planete locuibile.

Proiectul nu are nici măcar un nume atribuit în momentul de faţă, şi se află în stadiul său cel mai timpuriu. Însă acesta se va întâmpla, cu condiţia ca el să fie fezabil la data menţionată mai sus, peste 42 de ani. Prezentarea misiunii a avut loc la o conferinţă de geofizică din New Orleans.

Una dintre ţintele principale ale misiunii este planeta Proxima b, una despre care cercetătorii NASA susţin că ar adăposti viaţă. În clipa de faţă, tehnologia permite deplasarea unei nave la o zecime din viteza luminii, asta însemnând că sondei respective i-ar lua 44 de ani să ajungă în sistemul solar Alpha Centauri. Realist vorbind, toată cercetarea propriu-zisă ar putea avea loc, cel mai devreme, în jurul anului 2100.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările