FOTO Tesla Roadster-ul lui Musk a ratat traiectoria către orbita lui Marte şi se îndreaptă spre Centura de Asteroizi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via SpaceX
FOTO via SpaceX

Lansarea Teslei în spaţiu a fost un real succes, unul de care nici măcar Elon Musk nu era prea convins. Racheta Falcon Heavy s-a comportat excelent, în condiţiile în care omenirea a asistat la o premieră în explorarea spaţială. Însă nu chiar totul a fost atât de roz.

Separarea maşinii de orbita terestră a fost realizată cu ajutorul unor arderi de combustibil care au fost împărţite în trei faze. Se pare că ultima dintre acestea a funcţionat ceva mai bine decât Musk preconizase iniţial şi a aşezat maşina pe o traiectorie care nu se va intersecta cu orbita lui Marte. Lucrul acesta a fost luat în calcul încă de la început.

Însuşi Musk a spus înainte de misiune că este o şansă destul de mică ca fosta sa maşină să intre pe orbita lui Marte. Riscul de a merge către Centura de Asteroizi a fost calculat atent şi nu ar trebui să existe vreun pericol real, cel puţin nu în acest moment. Tesla Roadster şi Starman vor intra pe o orbită heliocentrică, în jurul Soarelui, care trece razant pe lângă cea a lui Marte.

Elon Musk a postat pe Twitter o poză din care putem observa drumul pe care Tesla Roadster îl va parcurge prin Sistemul Solar. Ea se va apropia destul de mult şi de orbita planetei Ceres, un corp ceresc pitic care se regăseşte între Marte şi Jupiter.

orbita tesla roadster

FOTO Elon Musk via Twitter

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Despre reuşită şi încredere. Undeva, în spaţiu, o maşină Tesla Roadster pluteşte spre infinit

VIDEO Momentul în care cele două propulsoare auxiliare Falcon 9 au aterizat în tandem la Cape Canaveral

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite