Dronele subacvatice vor cartografia oceanele lumii

Dronele
subacvatice vor cartografia oceanele lumii

Dronele vor parcurge între 6.000 şi 8.000 de kilometri FOTO Wikimedia

O flotă formată din 16 drone va cutreiera oceanele în cadrul unui proiect de cercetare prin care se doreşte cartografierea apelor lumii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Submarinele fără pilot au 2,2 metri lungime şi vor naviga câte 35 de kilometri pe zi, cu ajutorul unor senzori de altitudine, de profunzime, a unui altimetru şi a unui modul GPS.

Dronele vor colecta continuu date despre curenţii, temperatura şi salinitatea oceanelor pentru a îmbunătăţi acurateţea prognozelor meteo, legate de curenţi. Nivelul de fitoplancton din jurul navelor va fi măsurat cu ajutorul unor senzori optici.

Toate informaţiile vor fi transmise automat prin sateliţi de fiecare dată când submarinele vor ieşi la suprafaţă

David Wigglesworth, vicepreşedinte şi general manager al Iridium – compania care produce dronele – a declarat că „sănătatea oceanelor noastre este un indicator al sănătăţii planetei noastre şi Misiunea Challenger Glider va oferi genul de genul de date de rezoluţie mare de care cercetătorii au nevoie cu disperare“.

Scott Glenn, unul din liderii Misiunii Challenger Glider şi profesor de oceanografie la Universitatea Rutgers a spus că „aspectele tehnologice ale acestei misiuni ne permit cu adevărat să adunăm informaţii mai multe şi mai bune ca oricând, crescând baza de cunoştinţe la care vor avea acces generaţiile viitoare“.

Proiectul se va desfăşura până în 2016, timp în care fiecare dronă va călători între 6.000 şi 8.000 de kilometri. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările