Adam şi Eva au trăit, cu aproximaţie, în aceeaşi perioadă de timp, însă nu s-au întâlnit

Adam şi Eva au trăit, cu aproximaţie, în aceeaşi perioadă de timp, însă nu s-au întâlnit

FOTO stiintasitehnica.com

Până în prezent, s-a considerat că Eva mitocondrială şi Adam cromozomial – cei mai recenţi strămoşi comuni ai tuturor bărbaţilor şi femeilor de azi – au trăit în perioade total diferite de timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu recent, realizat de 69 de oameni de ştiinţă din toată lumea, infirmă însă o astfel de ipoteză.

A reieşit că prezumptivul Adam cromozomial a trăit acum circa 120.000 – 156.000 de ani, cu mult mai devreme decât reieşise din testele precedente, vechile studii plasându-l acum aproximativ 50.000 – 115.000 de ani. 

Perioada corespunde cu cea în care a trăit Eva mitocondrială, mai precis în intervalul de timp de acum 99.000 – 148.000 de ani.

„Cercetările precedente au indicat că strămoşul comun al tuturor bărbaţilor a trăit cu mult mai târziu decât strămoaşă comună a femeilor din zilele noastre. Cu toate acestea, revizuirea studiilor a demonstrat că nu există o distanţă temporală între cei doi”, afirmă Carlos Bustamante, genetician în cadrul Universităţii Stanford, California.

Citeşte continuarea pe site-ul stiintasitehnica.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările