Windows Phone, surpriza începutului de an. Sistemul de operare creşte constant

Windows Phone, surpriza începutului de an. Sistemul de operare creşte constant

HTC este unul dintre producătorii care au adus telefoane cu Windows Phone 8 pe piaţă

Cei care visau la finalul Nokia sau a sistemelor de operare mobile de la Microsoft mai trebuie să aştepte. Ultimele date ale firmei de analiză Kantar relevă un trend surprinzător de optimist pentru Microsoft şi Windows Phone.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce au început în 2011 prin lansarea sistemului de operare Windows Phone 7.5 pe dispozitivele Nokia Lumia, cei de la Microsoft s-au extins odată cu Windows Phone 8 şi spre alţi producători. Astfel, Samsung, Huawei, ZTE sau HTC au lansat gadgeturi destul de performante cu acest sistem de operare. În plus, Microsoft face eforturi pentru a aduce aplicaţii noi.

Android şi iOS sunt în continuare lideri, sistemul de operare de la Google dominând autoritar, dar Windows este în creştere. Analiza a fost realizată pe marile pieţe pe care activează Microsoft. De exemplu, în Marea Britanie Windows Phone a ajuns la 6,7 de la 6,2% în doar o lună. Acum un an, aceeaşi analiză Kantar arăta 3% în dreptul Microsoft.

O piaţă pe care Nokia şi Windows cresc fulminant este cea din Italia, mulţi punând acest lucru pe faptul că telefoanele finlandezilor sunt foarte stilate. Dacă acum un an telefoanele cu Windows aveau o cotă de piaţă de 5,4%, acum a ajuns la 13,1%.

Pe piaţa americană, una dintre cele mai mari din lume, Windows a ajuns la 4,1%, faţă de 2,7% acum un an. Ei au reuşit să depăşească Research in Motion, actualul BlackBerry, care a ajuns la doar 0,7%, faţă de 3,6%. Symbian mai ocupă doar 0,1% din piaţa americană.

Nici în Germania situaţia nu arată mai roz pentru BlackBerry şi Symbian, vechiul sistem de operare de pe smartphone-urile Nokia, acesta din urmă având o scădere normală, pe fondul dispariţiei terminalelor care-l susţin. În Germania, Windows a crescut cu jumătate de procent, ajungând la 6,8%, în timp ce RIM şi Symbian au 0,6% sau doar 2%.

Unde se creşte cel mai mult?

Analiza Kantar a mai luat în considerare şi Australia, Mexic sau China urbană. La o privire simplă, observăm că sistemul de operare de la Microsoft are una dintre cele mai sănătoase şi active creşteri de pe piaţă.

Trendul pentru BlackBerry şi Symbian este clar, dar în cazul primilor, acest lucru se va modifica odată cu rezultatele BlackBerry 10. Dispozitivele Apple au o creştere foarte mică în Marea Britanie şi Italia, dar în rest scad destul de îngrijorător. În schimb, cele mai mari creşteri le au Android şi Windows.

Android a crescut cu aproape 30% pe piaţa din Mexic, cu 12,2% în Germania şi cu 10% în Marea Britanie. În Italia, Windows a crescut cu 7,7%, în SUA cu doar 1,4%, iar în Mexic cu 0,7%. Creşterea este lentă, dar sănătoasă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările