Viitorul tău paşaport ar putea fi chiar telefonul pe care deja îl ai

Viitorul tău paşaport ar putea fi chiar telefonul pe care deja îl ai

Un telefon, cu husa potrivita, devine şi portofel.

Paşaport e încă cel mai important document de călătorie, dar în curând acesta ar putea fi integrat în telefon pentru un plus de confort.

Ştiri pe aceeaşi temă

De La Rue, cel mai mare producător de paşapoarte şi bancnote comerciale, lucrează în prezent la o tehnologie cu ajutorul căreia paşaportul ar putea să fie stocat în siguranţă în memoria unui telefon mobil. Aceasta le-ar permite posesorilor de smartphone să aibă un paşaport pe mobil, la fel cum ar avea permisul de îmbarcare atunci când urmează să efectueze un zbor.

Deşi proiectul se află în faza iniţială, deja au apărut diverse persoane care şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu infracţiunile care ar putea fi comise din această cauză. "Tehnologia este unul dintre cele mai importante lucruri pentru De La Rue, şi, după cum v-aţi aştepta, luăm în considerare în permanenţă noi inovaţii şi soluţii tehnologizate pentru clienţii noştri.

Paşapoartele ”paperless„ (fără hârtie) sunt una dintre numeroasele iniţiative cărora le acordăm atenţie în prezent, dar, pentru moment, este un concept aflat în fazele iniţiale de dezvoltare”, a declarat un reprezentant al companiei. Paşapoartele deja au chip-uri care compară figura purtătorului cu cea stocată în paşaport, astfel că un element similar ar putea fi introdus într-un smartphone, pentru a nu afişa documentul pe ecran.

Vezi toate detaliile despre acest paşaport special

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările