Trump extinde interdicţia pentru Huawei cu încă un an

Trump extinde interdicţia pentru Huawei cu încă un an

Foto: Shutterstock

Smartphone-urile producătorului din Shenzhen nu vor putea beneficia de servicii Google cel puţin până în mai 2021.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieri, Trump a decis să extindă ordinul executiv anunţat anul trecut, prin care interzicea colaborarea dintre companiile americane şi câteva companii din China din zona de telecomunicaţii, printre care şi Huawei, din motive de ”siguranţă naţională”.

Ordinul de atunci anunţa că gigantul din Shenzhen nu va mai putea realiza afaceri cu firme bazate în Statele Unite. Cel mai mare parteneriat afectat a fost cel dintre Huawei şi Google, compania chineză pierzând accesul la serviciile americanilor, în timp ce Google a pierdut un client extrem de important.

De atunci, Huawei a lansat suita HMS, propriile sale servicii care le înlocuiesc pe cele oferite de Google, împreună cu magazinul de aplicaţii AppGallery, alternativă la Google Play. În martie, producătorul anunţa că acest magazin a ajuns la 400 de milioane de utilizatori activi, precum şi 1,3 milioane de dezvoltatori.

Prelungirea interdicţiei nu este deloc o surpriză, ţinând cont de tensiunile actuale dintre Statele Unite şi China. Huawei va continua să lucreze la construirea unui ecosistem fără aplicaţii Google, şi ne putem aştepta să auzim şi ceva zvonuri în perioada următoare cu privire la Harmony OS, posibilul înlocuitor pentru Android.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: