Raportul Oxford Economics despre contribuţia Huawei la PIB-ul Europei şi locurile de muncă create

Raportul Oxford Economics despre contribuţia Huawei la PIB-ul Europei şi locurile de muncă create

Sediul Huawei din Vilnius, Lituania FOTO Shutterstock

Huawei a contribuit cu 16,4 miliarde de euro la PIB-ul Europei şi a susţinut 224.300 de locuri de muncă în 2019, se arată într-un raport Oxford Economics publicat astăzi, 6 noiembrie,  intitulat Impactul economic al Huawei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania a generat în acelaşi timp venituri fiscale în valoare de 6,6 miliarde de euro pentru autorităţile europene.

Raportul a fost prezentat de vicepreşedintele Huawei pentru Europa Centrală şi de EST şi regiunea de Nord, Radosław Kędzia, în cadrul conferinţei online Innovation Day. La conferinţă au mai participat, din partea Huawei, Marco (Xiaobo) Xu, Ryszard Hordyński şi jurnalişti din mai multe ţări europene.

Tabloul investiţiilor industriale din UE din 2019 a clasat Huawei drept al cincilea cel mai mare investitor în cercetare şi dezvoltare din lume. Oficiul European de Brevete a menţionat că Huawei şi-a depăşit clasamentul pentru cererile de brevete în 2019. „Investiţiile în cercetare şi dezvoltare - precum cele întreprinse de Huawei - sunt cruciale pentru o creştere generală a capacităţilor productive în economia europeană”, a declarat Pete Collings, director de Consultanţă al Impactului economic în Europa şi Orientul Mijlociu al Oxford Economics.

Captură din conferinţa online.

Raportul complet poate fi descărcat de aici: www.oxfordeconomics.com/recent-releases/The-Economic-Impact-of-Huawei-in-Europe

Oxford Economics este o companie cu sediul central în Oxford, Anglia care se ocupă cu prognoze economice globale şi analiza cantitativă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările