OnePlus adaugă modul foto XPan seriei OnePlus 9, în parteneriat cu Hasselblad

OnePlus adaugă modul foto XPan seriei OnePlus 9, în parteneriat cu Hasselblad

Imagine realizată în XPan Mode pe OnePlus 9

OnePlus lansează în parteneriat cu Hasselblad noul mod XPan pe cele mai noi terminale smartphone flagship - OnePlus 9 şi 9 Pro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Modul XPan disponibil pe Hasselblad Camera for Mobile a fost creat pentru a reproduce experienţa utilizării camerei XPan de la Hasselblad, care a oferit avantaje precum formatul de 35 mm, împreună cu posibilitatea de a comuta rapid la format de tip panoramă fără a fi nevoie de schimbarea filmului. 

Fotografiile făcute cu modul XPan au un câmp vizual unic şi oferă noi perspective şi moduri de a spune poveşti cu ajutorul fotografiilor.

Printre funcţionalităţile noi ale modului XPan se numără:

  • Două distanţe focale care reproduc experienţa a două obiective clasice de pe Hasselblad XPan.

Cele două distanţe focale de 30 mm şi 45 mm amintesc de două obiective clasice ale camerei originale Hasselblad XPan. Entuziaştii vor avea posibilitatea de a realiza imagini panoramice cu previzualizare direct din vizor pe aplicaţia camerei OnePlus, aducând perspectiva unică a camerei XPan pe un mediu mai accesibil - cel al smartphone-ului.

  • Raport al imaginilor de 65:24

Fotografiile realizate cu XPan Mode au un raport de 65:24, la fel ca în cazul camerei originale Hasselblad XPan. Imaginile realizate în XPan Mode de pe smartphone-urile OnePlus 9 şi 9 Pro sunt crop-uite de pe camera principală de 48MP şi camera ultra-wide de 50MP. Rezultatul este o imagine de rezoluţie înaltă, de peste 20MP. Imaginile XPan au o rezoluţie 7552 × 2798 la 30 mm şi o rezoluţie 7872 × 2916 la 45 mm.

  • Colorizare bazată pe filmul clasic alb-negru

OnePlus a colaborat cu Hasselblad pentru a obţine două profiluri de simulare a filmului pentru XPan Mode: un mod color şi unul alb-negru unic. XPan Mode de pe seria OnePlus 9 porneşte în alb-negru, pentru a oferi senzaţia unui film clasic alb-negru utilizat de camerele XPan. Modul alb-negru spune poveştile într-un stil diferit - fie că este vorba de portrete, fotografie de stradă sau arhitectură. Modul cu culoare a fost de asemenea optimizat împreună cu Hasselblad, pentru a obţine un profil de culoare bogat şi realist. Utilizatorii pot comuta între culoare şi alb-negru în funcţie de preferinţe.

  • Omagiu adus ritualului de developare a filmului

În XPan Mode, odată apăsat declanşatorul, imaginea va fi prezentată pe ecranul telefonului mai întâi ca un film negativ care se developează. Acest efect aminteşte de camera de film tradiţională şi aduce un omagiu ritualului dezvoltării filmului. 

Despre Hasselblad

Hasselblad a fost fondat în 1941 şi este unul dintre principalii producători de camere digitale şi obiective de format mediu. Fidele moştenirii sale scandinave, camerele Hasselblad sunt renumite pentru designul lor ergonomic, calitatea imaginii fără compromisuri şi performanţele extrem de ridicate. Timp de peste o jumătate de secol, camerele Hasselblad au surprins unele dintre cele mai legendare imagini ale lumii - inclusiv prima aselenizare - şi au ajutat la modelarea modului în care privim lumea prin arta fotografică autentică. Fiind folosit de NASA şi de unii dintre cei mai mari fotografi din lume, Hasselblad continuă să dezvolte produse care să permită tuturor tipurilor de creativi să-şi exprime viziunea artistică.

Sistemele de camere H şi X ale Hasselblad şi gama lor de obiective de format mediu îmbină tehnologia inovatoare cu mecanica precisă, oferind experienţe foto excepţionale pentru orice tip de fotograf. Sistemul profesionist H, cu cea mai recentă gamă de H6D-50c, H6D-100c şi H6D-400c multi-shot, oferă o calitate şi o rezoluţie a imaginii cu soluţii de 50, 100 şi 400 megapixeli. Sistemul mai portabil X permite cu uşurinţă aducerea fotografiilor în format mediu în afara studioului, cu opţiuni care includ prima cameră digitală compactă de format mediu mirrorless din lume - X1D-50c - urmată de a doua generaţie X1D II 50C. Combinând spatele digital CFV II 50C şi corpul camerei 907X, istoria fotografică a lui Hasselblad este una conectată, aducând sistemele X, H şi V împreună într-un pachet portabil, elegant.

Cu sediul central în Göteborg, Suedia, Hasselblad este un brand global cu birouri în New York, Londra, Tokyo, Paris, Copenhaga, Hamburg şi Shenzhen, cu distribuitori în toată lumea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările