O nouă strategie de a scăpa de dependenţa de smartphone

O nouă strategie de a scăpa de dependenţa de smartphone

FOTO via EPA

Dependenţa de smartphone este una dintre cele mai cunoscute şi răspândite probleme ale zilelor noastre, iar unele persoane vor să scape de ea într-un mod inedit: cumpărând un alt telefon.

Ştiri pe aceeaşi temă

Telefoanele minimaliste, cu un ecran mai mic, încep să fie din ce în ce mai populare. Acest lucru se datorează unei creşteri a fenomenului denumit ”smartphone fatigue” – practic, o suprasaturaţie a pieţei şi a utilizatorilor faţă de cele mai noi telefoane.

Palm, un telefon de numai 3,8 inci, este alegerea lui Dan Dolar, care lucrează în domeniul IT în California. Acesta foloseşte micul telefon în weekend-uri, renunţând la un Samsung Galaxy Note 9, pe care îl foloseşte numai la muncă, notează cei de la Wall Street Journal.

Dolar a făcut această alegere după ce a realizat că smartphone-ul îi răpea din timpul personal, petrecut cu familia sa. Palm-ul său împarte acelaşi număr de telefon cu Note 9 şi are aceleaşi aplicaţii, însă ecranul mai mic nu îl face la fel de atractiv de folosit.

Micul Palm este însă un telefon care încă permite navigarea pe internet şi verificarea conturilor de pe reţelele sociale, iar unele persoane vor să se deconecteze complet de la mediul digital.

De aceea, Cecilia D’Urso, o studentă din Torino, a decis să folosească un telefon Punkt de numai 4,6 inci, care permite numai apeluri şi mesaje, simţindu-se mult prea stresată de reţelele sociale.

FOTO via Punkt.ch

FOTO via Punkt.ch

Telefoanele cu clapetă sunt şi ele o alegere din ce în ce mai populară în rândul utilizatorilor care vor să scape de dependenţa de smartphone.

În ultimii ani, mai multe telefoane minimaliste au început să apară pe piaţă, ca alternativă pentru smartphone-urile clasice, din ce în ce mai mari şi mai ofertante din punct de vedere al funcţiilor disponibile.

Light, Punkt sau Palm sunt câţiva dintre cei mai cunoscuţi producători de acest tip de telefoane, însă numărul utilizatorilor de telefoane minimaliste este în continuare cu cu mult mai mic faţă de cel al utilizatorilor de smartphone-uri clasice.

Chiar co-fondatorul Light a recunoscut că ”nu este uşor” să îşi părăsească locuinţa fără iPhone-ul său, pe care îl utilizează zilnic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: