iPhone 13, lovit de criza cipurilor

iPhone 13, lovit de criza cipurilor

Apple reduce numărul de comenzi pentru producţia noilor modele de iPhone 13, din cauza că nu are suficiente componente la dispoziţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inevitabilul s-a produs, iar criza de cipuri a atins şi cele mai noi smartphone-uri Apple, companie care, totuşi, îşi făcuse anterior stocuri importante.
 
Conform surselor citate de Bloomberg, Apple a redus comenzile de producţie pentru iPhone 13 de la 90 de milioane de dispozitive la 80 de milioane de dispozitive până la finele acestui an.
 
10 milioane de iPhone 13 mai puţine înseamnă o reducere a targetului de producţie cu aproximativ 11%.
 
În cazul smartphone-urilor iPhone 13, problema ar constitui-o cipurile dezvoltate de Broadcom şi Texas Instruments.
 
Chiar dacă chipset-ul smartphone-urilor Apple este dezvoltat de TSMC, în interiorul acestora există numeroase alte cipuri care vin de la Broadcom şi Texas Instruments, precum cele de gestionare a energiei, laserul folosit de Face ID, conexiunea USB şi wireless etc.
 
Problema nu reprezintă neapărat o surpriză, Tim Cook avertizând încă din vară că ar putea exista probleme cu stocurile de cipuri.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările