Huawei va vinde Honor cu 15 miliarde de dolari către Digital China şi administraţia oraşului Shenzen

Huawei va
vinde Honor cu 15 miliarde de dolari către Digital China şi administraţia oraşului Shenzen

Magazin Honor. FOTO Shutterstock

Huawei intenţionează să vândă compania Honor, producătoare de smartphone din clasa medie, în cadrul unui acord de 15,2 miliarde de dolari către un consorţiu condus de distribuitorul de telefoane Digital China şi administraţia oraşului Shenzhen, potrivit surselor agenţiei Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Planul vine în condiţiile în care restricţiile SUA, privind furnizarea de echipamente şi tehnologii către Huawei, obligă compania chineză să se concentreze pe telefoane de ultimă generaţie şi pe afacerile B2B, au spus sursele. De asemenea, indică lipsa aşteptărilor pentru modificarea rapidă a percepţiei SUA asupra Huawei ca risc de securitate, în urma schimbării administraţiei americane.
 
Vânzarea se va face în numerar şi va include aproape toate activele: marca, departamentul de cercetare şi dezvoltare şi gestionarea lanţului de aprovizionare. Una dintre persoane a spus că Huawei ar putea să anunţe vânzarea duminică (n.r. 15 noiembrie) .
 
Digital China va deveni un acţionar de top al Honor Terminal, cu o participaţie de aproape 15%, au mai declarat sursele pentru Reuters. În prezent Honor Terminal este deţinut în totalitate de Huawei, arată registrul corporativ.
 
Digital China colaborează deja cu Huawei în afaceri precum cloud computing şi intenţionează să finanţeze cea mai mare parte a tranzacţiei cu împrumuturi bancare, au spus sursele. La aceasta se vor alătura cel puţin trei firme de investiţii susţinute de administraţia centrului financiar şi tehnologic Shenzhen, fiecare având 10% până la 15%.
 
După vânzare, Honor intenţionează să îşi păstreze cea mai mare parte a echipei sale de conducere şi a forţei de muncă, de peste 7.000 de angajaţi, şi să devină publică în termen de trei ani.
 
Honor a refuzat să comenteze. Huawei şi administraţia din Shenzhen nu au răspuns la solicitările de comentarii către Reuters. Digital China a declarat, pentru Reuters, că până acum nu a ajuns la niciun acord cu Huawei cu privire la marca Honor.

Ştirea originală Reuters, poate fi citită AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările