HTC 10, lansat în România: primele impresii despre cel mai nou telefon HTC

HTC 10, lansat în România: primele impresii despre cel mai nou telefon HTC

HTC 10 e construit din metal şi foloseşte ecran LCD. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

HTC 10 e noul smartphone al companiei taiwaneze şi, totodată, acel smartphone care le va face uitate pe mai nefericitele modele One M8 şi One M9. Iată şi de ce.

Ştiri pe aceeaşi temă

HTC 10 este un smartphone construit, ca celelalte trei înaintea lui, într-o bucată de aluminiu, dar spre deosebire de ultimele două modele acesta arată mai bine şi funcţionează mai bine.

Componentele care îl fac un smartphone sunt un procesor Snapdragon 820 cu patru nuclee, 4GB de memorie RAM, spaţiu de stocare de 32 sau 64GB, suportă card microSD, şi are o cameră de 12 megapixeli cu stabilizare optică şi pixeli mai mari, cum se lăuda HTC pe când a introdus tehnologia Ultrapixel. Filmează full HD şi 4K, face poze şi ar putea fi o alternativă pentru iPhone şi Galaxy S7.

Deşi nu mai sunt difuzoare stereo clasice BoomSound, încă există... BoomSound. Arhitectura e diferită. Există un difuzor la bază şi unul în partea superioară a ecranului, iar această difuzare separată a frecvenţelor înalte şi joase, precum la sistemele acustice de vârf, ar trebui să asigure un sunet bun. Până acum, HTC 10 se pare că este cel mai bun smartphone când vine vorba de sunet

Ecranul e de 5,2 inci QuadHD cu tehnologie LCD, ceea ce înseamnă că tonurile de negru nu vor fi ca pe un AMOLED, dar nu este deloc un display prost. E o pierdere măruntă, dar sesizabilă, dacă le compari direct. Când vine vorba de energie, telefonul e încărcat prin Quick Charge 3.0, adică 50% în 30 de minute, şi acumulatorul are 3.000 mAh.

De asemenea, există un sistem PowerBotics, care detectează şi opreşte automat aplicaţiile ce consumă prea multă energie, îmbunătăţind durata acumulatorului cu 30% şi oferindu-ţi o perioadă de până la două zile între încărcări.

De ce spun că HTC a creat, în sfârşit, un telefon bun?

În 2013, „Adevărul" numea primul One din actuala serie un miracol metalic şi nu era departe de ceea ce acel telefon reprezenta. "HTC One te va atrage prin design şi te va cuceri prin performanţă. Totuşi, mişcarea taiwanezilor de a devia atât de mult de la Androidul de bază a fost una riscantă. În opinia mea, a dat roade, rămâne de văzut ce va zice piaţa", se scria în acel review.

Apoi, au venit M8 şi M9, două telefoane care au căpătat o cameră duală (şi inutilă) sau au pierdut camera duală, căpătând una foarte proastă de 20 de megapixeli. HTC a găsit cu greu un echilibru, iar un semn al revenirii a fost One A9. "Mai trebuie ca HTC să mai simplifice interfaţa, să mai elimine din aplicaţiile sale şi s-ar putea ca în 2016 să discutăm despre smartphone-uri ale taiwanezilor care să fie recomandate în top 3. Deocamdată, HTC One A9 este într-un top 10, cel mult", se scria în acel review.

Cumva, HTC chiar a făcut acele lucruri. Acum, HTC 10 este un telefon cu o interfaţă simplificată, o cameră rapidă, cititor de amprente şi niciun logo pe faţă. Mai are şi o baterie bună, fast charge, procesor bun şi un design plăcut, clasic, într-un corp de metalic, acel aluminiu cu care s-a remarcat generaţia One. Preţul va fi de aproximativ 3.300 de lei în retail, este în zona Galaxy S7 şi sub iPhone 6s şi sub viitorul iPhone. Va fi disponibil iniţial în două nuanţe de culoare. Nu este un preţ mare, comparativ cu ce telefoane destul de proaste a livrat HTC în trecut la preţuri similare. 

Acum, putem discuta din nou de un top 3 alcătuit din Apple, Samsung şi HTC. LG vine pe 4 cu G5, deoarece propune un design modular, propune o altă atitudine şi finisajul componentelor nu este la cel mai înalt nivel. Este de cumpărat HTC 10? Da, mai rămân doar aceste trei motive pentru care nu l-ai cumpăra: nu are iOS (logic, doar iPhone are!), nu este rezistent la apă (doar Galaxy S7) este şi camera este cu 0,5 puncte sub cea de la Samsung în viteză. Dar primeşti o cameră de selfie foarte bună.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările